Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Vad händer om oljefiltret inte sätta på min Explorer ?

Olja filter hjälper till att filtrera bort föroreningar , smuts och sot som släpps ut i oljan som cirkulerar i hela motorn . Om oljefilter som inte regelbundet ersättas då det kan påverka din Explorer på ett skadligt sätt . Att misslyckas med att byta ut filtret

Om Explorer används oljefiltret inte byts , då det inte kommer att kunna filtrera bort så många föroreningar , smuts och skräp från slitage på motorn som oljan är värms och cirkulerar i motorblocket . Någon gammal olja som finns i filtret kommer också blanda med den nya oljan , vilket leder till en lägre kvalitet på olja i motorns avgassystem .
Glömmer det nya filtret

Om det gamla filtret tas bort , men ett nytt filter är inte kommer ut på Ford Explorer, kommer all olja i motorn gå ut genom hålet i motorblocket där filtret borde ha placerats . Inte bara kommer det att finnas 3 till 4 liter olja på marken , vilket är ett giftigt ämne , men det kan också leda till permanenta skador på din Explorer .
Worst Case Scenario < br >

i värsta fall kan det Explorers motor frysa upp som en följd av att inte ha någon olja i systemet för att hjälpa till att kyla ner det . The Explorer motor skulle summeras och behöver en fullständig ersättning eller ombyggnad .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119255.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.