Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur byter jag en bruten Front Länk Krängningshämmare på en 1995 Ford Explorer?

En trasig krängningshämmare eller länk kan orsaka överdriven rörelse i framvagnen som orsakar fronten blir instabil. Det kan också orsaka skador på andra komponenter i suspensionen, och kommer också att orsaka däcken slits ut snabbare och med ojämn slitbana. En krängningshämmare är belägen i den främre och bakre delen av alla fordon. Vid byte stabilisator länkar på en 1995 Ford Explorer, är det bäst att byta båda sidorna samtidigt. Saker du behöver
stoppklossar
Jack
stödbenet
Skyddsglasögon
rörtång
14 mm hylsa
15 mm hylsa
3/8-tums enhet ratchet
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen när bilen står på plan mark. Placera stoppklossar bakom bakdäcken.
2

Placera domkraften under fordonets främre änden på den sida som repareras. Lyft bilen tills den är igång. Placera domkraften stå under fordonet och dra ut stället tills den rör vid ramen hos lastbilen. Sänk domkraften tills ramen vilar på stödbenet.
3

Använd rörtång för att ta bort muttrarna från hjulet. Dra av hjulet och ställ den åt sidan.
4

Leta stabilisatorn länken och använda antingen 14 eller 15 mm hylsa och 3/8-tums spärrnyckel att ta bort muttern från toppen av länken . Separera länken från baren, som arbetar under kontroll armen. Ta bort muttern från botten länken och ta bort länken.
5

Ta bort muttrarna från båda ändarna av den nya stabilisatorn länken och sätt den nya länken i det nedre länkarm. Montera bussningen brickan och muttern. Placera den övre änden av länken i krängningshämmaren och montera bricka och mutter.
6

Dra åt båda muttrarna tills de ligger tätt med de 13 och 15 mm hylsor. Ge dem en extra kvarts varv för att säkra dem. Montera hjulet och muttrarna och dra åt klackarna.
7

bort stödbenet och domkraften. Dra åt muttrarna igen när däcket är på marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119062.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.