Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur man tar bort instrumentpanelen på en 2003 Explorer

Den 2003 Ford Explorer instrumentpanel inges djupt inne i instrumentpanelen. För att komma åt det, får du inte bara ta bort instrumentpanelen, men du måste också koppla flera av bilens komponenter. Radion, cigarettändare och klimat styrdon måste alla bort för att komma åt instrumentpanelen i 2003 Ford Explorer. Det finns bara två verktyg som behövs: en hylsnyckel och stjärnskruvmejsel. Saker du behöver
Hylsnyckel
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

ta ut nycklarna från Explorers tändning och stötta öppna huven. Med hjälp av en hylsnyckel, ta bort batteriets minuspol för att koppla bort det. Därigenom förhindrar krockkuddar från att gå av när du tar bort instrumentpanelen.
2

bort förarens kick panel genom att ta ut de fyra skruvarna med en stjärnskruvmejsel, avslöjar en metallram. Ta bort ramen genom att lossa de två skruvarna som håller den med en hylsnyckel. Detta gör att du kan ta bort de två skruvarna på undersidan av ratten. Ta bort dem med en stjärnskruvmejsel. Avinstallera de två skruvarna under radion och de tre bultar ovanför Explorers instrumentpanelen håller instrumentpanelen trim på plats. När alla skruvar och bultar har tagits bort, kan du börja dra bort instrumentbrädan.
3

Bänd mitten streck trimma bort centrumpelaren. Detta kommer att avslöja de elektriska apparater och deras ledningar. Koppla ur radion, cigarettändaren och klimatanläggning och dra ut dem i Utforskaren. Dra streck trim runt instrumentpanelen noggrant. Om du använder för mycket kraft i att ta bort streck trim, kan du bryta plasten. Koppla de tre elektriska kabelanslutningar på sidorna av instrumentpanelen. När dash trim är avstängd, kan du ta bort instrumentpanelen själv.
4

Lossa de fyra skruvarna som håller instrumentpanelen på fordonet. Nå bakom panelen och koppla de tre elektriska kabelanslutningar. Dra instrumentpanelen ur Explorer. Om du inte kan greppa det, använd en liten platt skruvmejsel för att bända det mot dig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/120136.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.