Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur man byter en servopumpen på en Ford Explorer

Ford Explorer är en sport utility vehicle som ersatte Bronco i början av 1990. Även många Explorers skryta varelse bekvämligheter som finns i lyxiga sedaner, liksom Bronco de är byggda på en lastbil-baserade chassin och finns med fyra-wheel-drive. Explorers kommer som standard med servostyrning, som drivs bort av en motordriven pump via Serpentine belt. Med tiden tätningarna kan misslyckas i pumpen, vilket orsakar läckage, och ibland värme från motorn kan deformera plast-pumpkroppen. I båda fallen pumpen kommer att behöva tas bort och ersättas. Saker du behöver
1/2-inch-drive spärrnyckel
servostyrning avdragare
Skiftnyckel
Slangar Hylsnyckel
ställa
Replacement servostyrning pump

Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Låt motorn svalna om din Explorer körts nyligen. Ta bort låsmuttern från styrservo remskiva i moturs riktning med en hylsa och spärrskaft. Placera muttern åt sidan.
2

Släpp spänningen i Serpentine belt genom att sätta in enheten i slutet av en 1/2-tums spärrnyckel i det fyrkantiga hålet i remspännaren, som är monterad nära övre delen av motorn. Vrid spärren moturs tills remmen lossnar. Fortsätt att hålla spärren medan du skjuter serpentin remmen från närmaste remskivan till dig. (Vanligtvis kabelstyrrullen överst på motorn ska vara närmast spännaren.) Släpp spärrskaft långsamt och ta bort den från motorrummet. Av remmen från
3

Slide remskivan på kraftstyrningsventilen pump på den nedre chaufför-sidan av motorn. Placera käftarna på en styrservo avdragare runt den lilla metallhylsa i mitten av skivan. Drag åt bulten på avdragaren med en skiftnyckel i en medurs tills remskivan lossnar från pumpen. Ta avdragaren och remskiva från motorrummet.
4

Ta bort de två power-styrlinorna från pumpen genom att lossa slanganslutningarna på pumpen med en slang skiftnyckel vände i moturs riktning. Skjut raderna åt sidan.
5

Lossa och ta bort de tre pump-hållare bultar som fäster pumpen på fästet med en hylsa och spärrskaft vände i moturs riktning. Sänk pumpen från undersidan av konsolen och ta bort den från motorrummet.
6

Installera en ny pump i omvänd ordning av steg 1 till 5. Avlägsna påfyllningslocket på den nya pumpen. Fyll pumpen med styrservo vätska tills den har nått full markeringen på lockets oljestickan. Starta trucken och vrid ratten fram och tillbaka för att driva ut all luft ur systemet. Stäng av motorn och kontrollera kraftstyrningsventilen nivå igen. Toppa med vätska vid behov och sätt på locket. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118997.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.