Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Lägga Rear Differential Fluid till en 1996 Jimmy

Den 1996 GMC Jimmy sport utility vehicle använder en bakre differential att vrida på hjulen, de redskap som gör detta möjligt är inrymt i ett stort hölje och kräver smörjning för att fungera korrekt. Fördelen med den Jimmys bakre differentialen är tillägget av ett avlopp plugg, vilket gör avlägsnandet av det bakre huset plattan onödig. Den genomsnittliga helgen mekaniker kan lägga till eller ändra det bakre växellådsolja i ca 20 minuter. Saker du behöver
80W/90 växellådsolja
3/4-tums socket driver
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Placera ett avlopp panorera under differentialen att fånga upp eventuellt spill, oavsett om den gamla vätskan kommer att tas bort. Den gamla vätskan kan återvinnas på de flesta anläggningar oljebyte eller bildelar butiker. Lite mindre än två liter kommer att komma ut av denna skillnad.
2

Vrid den undre kontakten moturs med uttaget drivrutinen. Denna mutter ligger på botten av differential och tar en 3/4-tums fyrkantig sockel huvudet. Eftersom bulten kommer fri, kommer olja sippra ut och bör rinna i ca 10 minuter. Bortkoppling av övre påfyllningshålet kommer att minska den interna vakuumet av differential och låt fettet ut lättare (speciellt om det är kallt).
3

Ta bort den övre fyllningen muttern hål kontakten genom att vrida det moturs med uttaget drivrutinen. Re-cap nedre pluggen och vrida kontakten medurs, tills det är ordentligt, när skillnaden är klar dränering.
4

Uncap en flaska växellådsolja och skär spetsen av locket, ta bort förseglingen på flaskan öppnas. De flesta växellådsolja flaskor har antagit en standard storlek, och det smala spetsen är mycket användbart för att få olja till svåra ställen på fordonet.
5

Squirt innehållet i flaskan i övre påfyllningshålet tills flaskan är tom. Vissa tålamod är nödvändigt eftersom växellådsolja är väldigt tjock och kan ta flera minuter att stänga flaskan. När den är tom, upprepa steg 4 med en annan flaska och fortsätter att hälla olja i differential tills den är i nivå med påfyllningshålet. Byt ut muttern påfyllningspluggen, vrida det medurs tills ombonat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118978.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.