Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

Hur man ändrar stötdämpare på en Land Rover

överraskar på din Land Rover hålla rida smidigt när du kör. Utan de chocker du skulle känna varje gupp att din Land Rover kör över. Ändra chocker är tidskrävande, och du behöver rätt verktyg och förberedelse. Du kan köpa de chocker för din specifika Land Rover och den typ av terräng som du kommer att köra på från din Land Rover-återförsäljare eller online om du behöver anpassade stötar för din modell. Saker du behöver
Däck järn
Jack
stödbenet
Wrench
nya chocker
Visa fler instruktioner
Demontering av Främre stötdämpare på en Land Rover

1

Lossa muttrarna på däcket med däck järn. Höj framsidan av Land Rover med domkraften och ta av däcket. Placera domkraften under Land Rover vid stödpunkter och lägre Land Rover på ställningen. Gör detta på båda sidor av den främre delen av Land Rover. Lyft den bakre delen av Land Rover med domkraft och placera pallbockar under Land Rover vid stödpunkter på båda sidor. Nu Land Rover är helt bort från marken, så att du kan komma under bilen.
2

Ta bort muttrarna som ansluter chocken till ramen på toppen av chocken med en skiftnyckel. Ta bort muttrarna som ansluter chocken till den nedre styrarmen och skjut chocken ur sin plats. Ta bort brickan och bussningen uppifrån montering plats och den undre länkarm.
3

Sätt den nya brickan och bussningen till övre och nedre fästpunkter. Skjut den nya chocken på plats och ersätta muttrarna som ansluter den till den ram på toppen och den undre länkarm i botten. Dra åt muttrarna, säkra chock på plats igen.
4

Byt däcket på ramen. Byt ut muttrarna mot däcket. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn. Addera Demontering av stötdämpare på en Land Rover
5

Placera domkraften under axeln på den sida som du ändrar chock på. Lyft axeln en aning för att stödja vikten av axeln.
6

Ta bort muttrarna som ansluter chocken till ramen på toppen av chocken med en skiftnyckel. Ta bort muttrarna som ansluter chocken till axeln med en skiftnyckel. Dra chocken från fästpunkterna. Placera den nya chock i infästningspunkt och ersätta muttrarna vid toppen och botten av chocken. Dra åt muttrarna med en skiftnyckel.
7

Byt däck och hjulmuttrarna, sedan sänka Land Rover tillbaka på marken. Dra åt hjulmuttrarna med däck järn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118883.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.