Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

2WD Vs. 4WD SUV

Under senare år har fyrhjulsdrift har blivit ett inslag på många nya stadsjeepar. Fyrhjulsdrift system är inte längre den exklusiva domän off-road förmåga eller speciella användningsområden fordon. Istället är de tillgängliga för förare som ska köra i extrema väderförhållanden eller föredrar prestanda fyrhjulsdrift. Men tvåhjulsdrift system har sina egna fördelar. Bakhjulsdrift

Många stadsjeepar, särskilt de som är baserade på befintliga lastbilar, anställa en motor fram /bakhjulsdrift konfiguration. I dessa stadsjeepar motorn är monterad parallellt med kroppen av fordonet i vad som kallas en längsgaende position. Motorns effekt överförs till bakhjulen via drivaxeln, som löper längden på SUV. Genom att använda de bakre hjulen som drivhjulen är framhjulen endast användas för styrning och utföra mer responsivt än om de var också drivhjulen.
Framhjulsdrift

Framhjulsdrift är vanligare på vissa mindre stadsjeepar eller crossover utility fordon. I dessa fordon, är motorn monterad vinkelrätt, eller tvärgående, till kroppen av SUV. Det befogenheter framhjulen direkt under den, som också används för styrning. Detta innebär att bakhjulen inte behöver vara kopplad till drivlinan och är i huvudsak där bara för att stabilisera bilen. Framhjulsdrift konfigurationer placera även motorns tyngd över drivhjulen, tvingar dem till mer solid kontakt med vägbanan.
Fyrhjulsdrift

Fyrhjulsdrift stadsjeepar är oftast liknar bakhjulsdrivna modeller, med hjälp av en drivaxel för att överföra kraften till bakhjulen samtidigt driver framhjulen genom direkt mekanisk koppling. Detta innebär att alla fyra hjulen används för att driva fordonet, och även om en eller två hjulen tappar väggreppet, kommer de resterande drivhjulen kunna hålla SUV flyttar fram dragkraft kan återfås.

Four-wheel enhet hänvisar ofta till stadsjeepar som kan fungera i två-hjulsdrift läge (bakhjulsdriven) eller fyrhjulsdrift. En shifter spak eller elektronisk styrning på instrumentbrädan används för att välja mellan de två körlägen. Fyrhjulsdrift är den term som används för fordon som alltid drivs med alla fyra hjulen.
Fördelar med fyrhjulsdrift

den största fördelen med fyrhjulsdrift enheten är ökad dragkraft. På hala underlag som lera, snö eller is, med fyrhjulsdrift nästan eliminerar risken för att fastna eftersom alla fyra hjulen måste immobiliseras. Fyrhjulsdrift är också användbar för off-road körning där leden ytan kanske inte ens och det blir möjligt för några hjul att förbli i kontakt med ytan medan andra är upphängda över luckor och kan ge någon dragkraft. Av denna anledning, stadsjeepar fyrhjulsdrift avsett för off-road också använda funktionen tunga upphängningar och en högre markfrigång.
Fördelar med tvåhjulsdrift

tvåhjulsdrift system är fortfarande att föredra på vissa stadsjeepar, särskilt de som inte är avsedda för användning i terräng. Tvåhjulsdrift system är billigare att konstruera och tillverka än fyrhjulsdrift-system, och stadsjeepar som finns med fyrhjulsdrift ofta prissätts flera tusen dollar över sina tvåhjulsdrivna motsvarigheter. Tvåhjulsdrift stadsjeepar också uppnå bättre gas körsträcka på grund av den minskade vikten av en enklare tvåhjulsdrift systemet och behöver bara ge ström till två hjul vid varje given tidpunkt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/118829.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.