Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> SUVs >> Content

1998 Jeep Cherokee Sport Options

Jeep först erbjöd Cherokee SUV 1984, vilket gör det till den första kompakta, fyrdörrars SUV. För 1997 års modell Jeep omgjorda Cherokee, och 1998 års modell liknar 1997-modellen på de flesta sätt. Jeep sålde 1998 Cherokee i flera varianter, bland annat basen SE-modellen, den up-nivån Sport och Classic och top-of-the-line Cherokee Limited. Drive Type

En av de viktigaste val som skall göras för 1998 Jeep Cherokee Sport är fyrhjulsdriven eller tvåhjulsdrift. Köpare kan välja fyra-wheel-drive alternativet för en extra $ 1510 över priset på en identisk bak-wheel-drive fordon. Fyrhjulsdrift Cherokee Sports använda en golvmonterad manuell shifter att välja fyra-wheel-drive-läge.
Transmissioner

Varje 1998 Jeep Cherokee Sport använder samma motor . Det är en 4,0-liters inline sexcylindrig modell som ger 190 hästkrafter och 225 foot-pounds av vridmoment. Dock hade köparna ett val mellan två olika sändningar koppla ihop med denna motor. Standarden transmissionen är en fem-växlad manuell med överväxel, och valfria versionen är en fyra-växlad automatlåda, även med överväxel.
Dörrar

1998 Cherokee sport kom också som både en fyrdörrars och två dörrar SUV. Båda versionerna har samma längd och hjulbas på 167,5 inches och 101.4 inches, respektive. Den fyrdörrars lägger bakdörrarna för tillträde till baksätet, men båda versionerna av Cherokee Sport rymmer fem mellan två främre skålade säten och baksäte, nås från de främre dörrarna i tvådörrars Cherokee genom att skjuta antingen de säten framåt.
Interior

Inredning optioner ange några 1998 Cherokee Sport bortsett från basmodeller. Dessa inkluderar fyra-vägs elmanövrerade framstolar, läderklädd ratt, visor-monterade speglar fåfänga, manuell luftkonditionering och en overhead Storage Console. Elektriska fönsterhissar var också ett alternativ på varje 1998 Cherokee Sport, med manuell utrullning av Windows standard. Den Cherokee Sport kom också med en grundläggande AM /FM-ljudsystem som köparna kunde uppgradera för att inkludera en CD-spelare, sex högtalare, en förstärkare och en grafisk equalizer.
Mekanisk
< p> För att öka dess terrängegenskaper, erbjöd Jeep också mekaniska uppgradering alternativ på 1998 Cherokee Sport. De inkluderar fyrhjulig låsningsfria bromsar, tunga främre och bakre stötdämpare, en 3.55:1 axel förhållande och en differentialbroms.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/suvs/119530.html

Previous:
Next:

SUVs

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.