2000 Honda Civic Si Bil Specifikationer

Den 2000 Honda Civic Si är en kompakt sport coupe från den japanska biltillverkaren. Bilen är baserad på standarden Civic men ups prestanda i nästan varje område. Vid ett pris på $ 17.545 under 2000, representerade Si en prestation fynd i sporten kompakta segmentet. Honda noterade den blomstrande Civic eftermarknaden gemenskap och bestämde sig för att erbjuda något varmare från fabriken. Största konkurrenter ingår Toyota Celica, Nissan Sentra SE-R och Mitsubishi Eclipse. Motor

Nyckeln uppgradering för Civic Si är dess motor. Den 1,6-liters rak fyrcylindrig erbjuder spännande effekt beror till stor del på Hondas VTEC variabel ventilstyrning teknik. VTEC kickar in runt 4000 rpm med en stor makt öka till följd av mer luft-bränsleblandning in förbränningsrummen. Motorn har dubbla överliggande kamaxlar och 16 ventiler. Med sina 8000 rpm redline, gör sprallig motorn 160 hästkrafter vid 7.600 rpm och på 111 pund fötter vridmoment vid 7000 rpm.
Drivlina och chassi

sporten kompakta använder en front-motor, framhjulsdrift arkitektur. Endast en femväxlad manuell växellåda var tillgängliga, med automatlåda från andra Samhällskunskap som skytt som inte passar till bilens sportiga karaktär. Upphängningssystemet är överlägsen den av standarden Civic på grund av stora främre och bakre krängningshämmare, styvare klassar fjäder, ett fjäderben stag och andra subtila förändringar. En annan viktig uppgradering är Si bilens fyra hjul skivbromsar, inte finns på andra Samhällskunskap för denna modell år. Låsningsfria bromsar, dock var inte ett alternativ. Femton-tumshjul insvept i P195/55R15 däck handtag sätta kraft till vägen.
Exteriör och interiör

Si inte är skandalöst modifierad jämfört med en standard Civic. Istället valde designers för en mer subtil metod. Utmärkande egenskaper är en omarbetad front Valance, mer aggressiva sidokjolar, en bakre däck spoiler, större hjul och unika badging. Sitter på sin 103,2-tums hjulbas, mäter 2000 Si 175,1 inches lång, 67,1 inches bred och 54,1 inches tall. Bilens prestanda är hjälpt av sin låga 2.612-lb. tjänstevikt. Inuti finns plats för fem med en välkommen 42.70 inches fram och 32.50 inches benutrymmet i baksätet - enastående siffror för en så liten bil. Den läderklädda ratten och växelspaksknopp gör för enkelt grepp. Krockkuddar är standard för förare och passagerare, som är en moonroof.
Prestanda

Auto Channel rapporterar den sjätte generationen Civic Si accelerera från 0 till 60 mph i en respektabla 7,2 sekunder. Kvartalet milen kommer in på 15.7 sek sekunder. När det gäller bränsleekonomi, uppskattar EPA 26 mpg i staden och 31 mpg på landsväg. Med bilens 11,9-liters bränsletank, bör en motorväg kryssning fortsätter i ca 370 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139713.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.