Chevy 302 Specifikationer

Chevrolet 302 motor hade en förklädnad som krävs med försäkring förordningar och de omständigheter under vilka motorn kom att bli. Efter bruksanvisning, var 302 en pigg kraftverk kan goda tider på gatan. Avresa från de anvisningar som följde med motorn och den förvandlades till en Hemi äta monster. Mycket få ägarna visste att det fanns något straff för att bryta mot reglerna. The Secret och dess ursprung

302 föddes när Chevrolet ville tävla i SCCA Trans-Am serien från 1967 till 1970. SCCA begränsad förskjutning till 305 cubic inches. Den maskerade ferociousness hos motorn började med utformningen av cylinderdiameter och slaglängd hos motorn. Hålet är bredden av förbränningskammaren och slaglängden är höjden. Kolven färdas slaglängden i förbränningscykeln, komprimera bränsle /luft-blandningen strax före tändning.

Udda design av aktiverade Borrning och slaglängd hög, ihållande motorvarvtal. Chevrolet gjorde kolvarna breda (4 inches) och stroke korta (3 inches), minska mängden sträcka kolven tvungen att resa under en cykel. En kortare slaglängd innebar kolven kunde resa med en lägre hastighet än andra motorer med längre slaglängd och en långsammare hastighet betydde att motorn var mer tillförlitlig. En kortare slaglängd innebar också att motorn kunde skjutas till högre hastigheter utan att skada kolvarna. De publicerade data om motorn lägger hästkrafter vid 290 vid 5.800 rpm och vridmomentet på 290 ft-lbs

. vid 4200 rpm. Chevrolet hemlig förmåga motorn att nå 7.000 rpm utan modifikation eller skada. Bara genom att gå förbi redline, producerade motorn 350 hästkrafter. Chevrolet ville inte försäkringsbolagen att förhindra försäljning eller SCCA att bestraffa Z28 Camaros som använt motorn i konkurrensen.
Motorn har

bra design inte sluta med phantom redline. Ingenjörerna satte i ett oljetråg som är förbryllad att hålla oljan från sloshing från sida till sida i hård kurvtagning. Konstruktörerna använde smidda aluminium kolvar eller strängpressade kolvar aluminium med en 11,0-till-1 kompressionsförhållande. Topplocket av 302 innehöll stora port volymer och stora ventiler (2,02 tum intag och 1,60 tums avgas) för att hjälpa till att flytta bränsle /luftblandningen i cylindrarna vid högt motorvarvtal.

Låg-och mellanregister effektivitet tog en hit med denna design, men förbättringen i den övre änden består för det. Ovanpå av cylinderhuvudet, lämnade Chevy en enda, fyra-fat hög grenrör upphov intag. Denna betoning på high-end prestanda genomfördes till valet av solida lyftare snarare än hydrauliska lyftare. Solida lyftare kräver mer underhåll än hydrauliska lyftare, men beter sig mer tillförlitligt vid höga motorvarvtal.
Framgången för Engine

Holistic motorn hemsidan citat granskare som sade att bristen på low-end effekt var faktiskt en olägenhet men high-end pull består för det. De säger förarna jämfört övre-end prestanda som är lika med utförandet av 426 Hemi, en motor med en tredje gång mer förskjutning. Modifierade 302s skulle kunna producera 450 hästkrafter med tillräcklig tillförlitlighet för att vinna på racerbanan. Camaro Z28s dominerade SCCA Trans-Am racing serie 1967-1969.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139030.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.