C4 Corvette 40th årsdag Specifikationer

I 1953 debuterade Chevrolet sin sportiga Corvette, och produktionen av denna ikoniska fordon fortsätter idag. Den 40: e upplagan firade den långdragna framgången för över en miljon tillverkade Corvetter. Den 40: e upplagan bilen är mycket populär bland entusiaster, vissa har skapat evenemang och register ägaren bara för denna modell. Produktion Information

40-årsdagen Corvette var en begränsad upplaga körs av 1993 års modell år. Den totala produktionen för alla 1993 Corvetter var 21.590 fordon. Sammanlagt 6749 bilar tillverkades med 40-årsdagen paket som är märkt som Z25 alternativet. Detta alternativ paket detaljhandeln för $ 1455 och ingår speciella rubinröd färg, röda stolar och yttre emblem. Den Z25 alternativet var tillgänglig på både det konvertibla och modeller coupe. Mindre än 250 ZR-1 modeller beställdes med Z25 paketet, vilket gör det till en favorit hos samlare. Basmodellen av 40-årsjubileet
drivlina och Suspension

upplaga var utrustad med LT1 motorn medan LT5 användes i ZR-1 LT1 producerar 305 hästkrafter från sin 5,7-liters slagvolym motor. Den kompressionsförhållande LT1 är 10,4:1, som producerar 330 ft-lbs. av vridmoment och nå röda linje vid 5.700 rpm. Den LT5 genererar 400 hästkrafter och ger 385 ft - lbs. av vridmoment. The LT5 har en röd-line av 7200 RPM och ett kompressionsförhållande på 11:01. En sexväxlad växellåda var ett alternativ medan 700r4 automatlåda kom standard. Båda modellerna har en oberoende fjädring för att producera utmärkta köregenskaper.
Säkerhetsfunktioner

Tre trepunktsbälten, i kombination med sportstolar, hålla de åkande säkert placerad i bilen. En förarsidan airbag var standard i 1993 C4 medan en för passagerarsidan var inte tillgängliga förrän senare modell-år. Den 40th Anniversary Edition är utrustad med ett fordon stöldskydd system som använder en resistor inbäddad i tändningsnyckeln för att starta Corvette. Bilen har fyra bromsar hjul skiva med dubbla kolvsok på framhjulen. Ett lågt däcktryck monitor erbjöds som ett alternativ.
Valfria funktioner

Ytterligare funktioner kan läggas till Z25 årsdagen paketet för att bygga en bil anpassad till ägarens specifikationer . Den FX3 selektiva rida alternativet var ett populärt komplement som det tillät ägaren att välja hur hårt bilen skulle rida. G92 prestanda axel alternativet beställs ofta av ägarna för banracing. Den Z07 paketet var prestanda fjädring uppgradering, en annan populär funktion med åkare. Två ljudanläggning uppgraderingar fanns tillgängliga, som båda tillverkas av Bose.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139004.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.