Ford 5.0L specifikation

Ford 5,0-liters motor skapades för Ford Mustang, som är den enda bilen i Fords fordon sortimentet att presentera det. Medan vanliga Mustang kommer med en 3,7-liters motor, har Mustang GT med 5,0-litersmotor. Motorn kan köras på vanlig blyfri bensin, men når optimal effekt när du använder premium blyfri bensin. Grunderna

5,0-liters motor som skapats av Ford är en V8-motor med fem lager. Hålet är 3.62 inches och stroke är 3.64 inches. Motorn med en sexväxlad manuell växellåda får en EPA-uppskattningsvis 17 miles per gallon i staden och 26 mpg på landsväg. Motorn med en sexväxlad automatlåda blir 18 körsträcka mpg city och 25 mpg highway körsträcka.
Production

När 5,0-liters motorn köras på vanlig bränsle , kan den producera upp till 402 hästkrafter vid 6.500 varv per minut och 377 foot-pounds av vridmoment vid 4.250 rpm. När premium bränsle används, kan motorn producerar upp till 412 hästkrafter vid 6.500 rpm och 390 foot-pounds av vridmoment vid 4.250 rpm. Den kompressionsförhållandet är 11,0-till-1.
Byggande

Ford 5,0-liters motor funktioner TiVCT, eller vridmoment-manövrerad dubbla oberoende variabel-cam timing. Denna teknik gör det möjligt för motorn att steglöst styra intaget och avgasventilerna på ett sådant sätt som förbättrar motorns prestanda. De ventillyftare är rullen finger anhängare, och bränsleinsprutningssystem är en elektronisk sekventiell multi-port. Motorblock och topplock är tillverkade av aluminium och dubbla avgassystem tips är ljusa valsat rostfritt stål.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139712.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.