WRX Specifikationer för 2002 Subaru Impreza

Den 2002 Subaru Impreza WRX är en sport kompakt sedan och wagon linje från Subaru och moderbolag Fuji Heavy Industries. Den 2002 års modell var den första där biltillverkaren erbjöd WRX i USA. Bilen är baserad på Subarus framgångsrika Impreza 2.5 RS från föregående årsmodell men tillade en turboladdad motor samt en mängd suspension och uppgraderingar drivlina. Motor

WRX kombinerar en 2-liters, fyrcylindrig motor med en turbo och en luft-till-luft intercooler för att uppnå god effekt från en liten förskjutning motor. Bilen använder en platt-fyra konfiguration, även känd som en boxermotor. I denna konfiguration cylindrarna boxermotor och vinklas mot mitten av motorn, snarare än att använda en vertikalt motstående sida vid sida-konfiguration av en standard fyrcylindrig. Den all-aluminium motorn har dubbla överliggande kamaxlar och 16 ventiler. Nettoeffekt mäter 227 hästkrafter vid 6.500 rpm och 217 pund fötter vridmoment vid 4000 rpm. Addera Drivlina och chassi

Impreza WRX använder en front-motor, all-wheel drive konfigurationen. Tillgängliga överföringskapaciteten alternativ var en fem-växlad manuell och en fyra-växlad automatlåda med överväxel. En av bilens främsta kännetecken är dess sofistikerade all-wheel drive system. Systemet använder sig av en differentialbroms och elektronisk motorstyrning för direkt effekt dynamiskt mellan alla fyra hjulen i svar på var dragkraft behövs. Med manuell växellåda bilen har en perfekt 50-procent-front, 50-procent-bakre viktfördelning, och 45-procent-front och 55-procent-bak för bilar med automatlåda. Den helt oberoende fjädringssystem består av MacPherson-fjäderben fram och Chapman fjäderben med dubbla länkar i bak. Fyrhjuliga skivbromsar med låsningsfria bromsar sakta och stanna bilen.
Exteriör och interiör

2002 Impreza 2.5 RS skär en aggressiv image, och wrx ringer detta upp ett hack. Ridning på sin 99,4-tums hjulbas, mäter 2002 WRX 173,4 inches lång. Bredd är 66.7 inches för vagnen och 68.1 inches för sedan med sina framstående bakre stänkskärm nödraketer. Vagnen är 57.7 inches tall, 56,7 inches tall för sedan. De invändiga sittplatser fem med en hanterbar 42,9 inches fram och 33 inches benutrymmet i baksätet. "Motor Trend" erbjöd ett högt betyg för det inre, vilket gör särskild notering av sina "fantastiska sportstolar, robust shifter, och bilens förmåga att transportera fyra fullstora vuxna (och växel)." Krockkuddar omfattar förare, passagerare och sidor.
Prestanda

"Motor Trend" långtidstest, 2002 WRX accelereras 0-60 mph på 5,8 sekunder . Testet bil, en WRX vagn, sprang fjärdedel mil i 14,4 sekunder vid 93,4 mph. Bromsning 60-0 mph kom 125 meter. EPA uppskattar bränsleekonomi på 20 mpg i staden och 27 mpg på landsväg. Under den ettåriga testet i genomsnitt Motor Trend personalen 18,6 mpg enligt visserligen hård körning. Bilen har en räckvidd på upp till 430 miles under ideala förhållanden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139660.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.