1990 Miata Specifikationer

1990 års MX-5 Miata var den första bilen som ska säljas under Miata namn, ha gått till försäljning i USA i sommaren 1989 som en 1990 modell. Kritiker och köpare tog genast till den lilla, lätta tvåsitsig roadster som påminde klassiska brittiska roadsters av gamla som Triumph Spitfire och MG MGB. Inledningsvis var miata utrustad med en liten fyrcylindrig motor val och endast de mest grundläggande yttre och inre alternativ. Designers nådde framgångsrikt lågt pris och låg vikt, två faktorer som kom att definiera Miata linjen. Motor

1990 Miata, kallas Eunos Roadster i Japan, anställer en bränsle-insprutad 1,6-liters fyrcylindrig motor med dubbla överliggande kamaxlar och fyra ventiler per cylinder. Motorn avger 116 hästkrafter (hk) vid 6.500 rpm £ 100-ft. vridmoment vid 5500 rpm. Helt ignorera tanken att en bra sportbil behöver massor av makt, gjorde Mazda ingenjörer Miata snabb nog utanför linjen genom att använda omfattande viktbesparing. Bränsleekonomi är en EPA-uppskattade 25 mpg i staden och 30 mpg på landsväg.
Drivlina och chassi

Liksom de klassiska roadsters som skapade det, 1990 MX-5 Miata använder en front motor, bakhjulsdrift design. Standarden överföringen var en fem-växlad manuell, med en fyra-växlad automatlåda som tillval. De flesta köparna valde handboken, som hade den extra fördelen av en extra trögflytande differentialbroms inte tillgänglig på automatisk växellåda bilar. Med den automatiska, hästkrafter begränsades något, som faller till 105. Den Miata suspension sysselsätter en fyrhjulig oberoende dubbla triangellänkar systemet med olika längd kontroll armar fram och bak. Gas chocker och krängningshämmare fram och bak är en integrerad del av systemet. Fyrhjuliga skivbromsar, ventilerade i fronten men saknar en anti-låssystem, handtag bromskraft.
Exteriör och interiör

Miata är diminutiv av alla standarder, mäter bara 155,4 inches lång, 65,9 inches bred och 48,2 inches tall. Hjulbasen är 89.2 inches, med tjänstevikt en svelte £ 2150. eller så beroende på alternativ. För att hålla kostnaderna nere, saknade basmodellen standard funktioner som luftkonditionering, en stereo, servostyrning och fönsterhissar. 14-tums stålfälgar var standard med lätta 14-tums lättmetallfälgar en köpare alternativ. En manuell soft-top tak var standard med en hardtop tillgängliga via vissa återförsäljare.
Prestanda

Med sin 8,9-sekunders 0-till-60 mph tid 1990 MX-5 Miata var inte speciellt snabb för sin marknad. Kvartalet milen kommer i 16.78 sekunder på 81,9 mph. Som för kurvtagning, men drar Miata en solid 0,91 g på skidpad och är mycket lyhörd för subtila tågförarinmatning eftersom, i del, av sin nästan perfekt viktfördelning. Bromsning från 60-till-0 mph kommer i 148 meter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139308.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.