1980 Turbo Trans Am specifikation

Pontiac, sport och prestanda arm av General Motors, etablerat ett legendariskt namn för sig under slutet av 1960 och början av 1970 med sin Firebird muskelbil. Trots delar samma chassi som Chevrolet Camaro, hade Firebird många stora motoralternativ. Den Pontiac varumärke fasades slutligen ut sina största motorerna efter 1979 års modell. Motor Design

1980 Pontiac Turbo Trans Am drevs av en 4,9 L V-8 motor, den största motorn kvar i Firebird lineupen efter Axing av 5,7, 6,6 och 7,5 l motorer. Den 1980 Turbo-modellen motor byggdes runt en järn block med järn cylinderhuvuden och innehöll en 4-tums hål och en 3-tums stroke. Pontiac använde en fyra-fat Rochester förgasare i denna motor. Peak utgång för detta turbomotor bedömdes på 210 hästkrafter vid 4.000 rpm och 345 ft-lbs. av vridmoment vid 2000 rpm. Detta var en ökning med drygt 50 hästkrafter och 100 ft-lbs. vridmoment över sugmotor modellen.
Turbo

Pontiac Turbo Trans Am har utvecklats som svar på avgaskrav från den federala regeringen. I kärnan av detta fordon var en motor utformad med bränsleekonomi i åtanke. För att övervinna den relativt liten förskjutning jämfört med tidigare top-of-the-line motor erbjudanden i Firebird, Pontiac utrustat denna motor med en Garrett TB305 turbo. Denna turbo var en "draw-through" design och agerade bakom förgasaren, vilket inte gjorde det möjligt att nå sin fulla effekt-genererande potential. Denna design användes dock för att minimera möjligheten av en påtvingad-induktion bränsleläckage. Total ökning som denna turboladdare var fortsatt stark (£ 9.).
Turbo Design Detaljer

Turbo Trans Am-modellen hade två anmärkningsvärda design cues som den skiljer sig från den vanliga, sugmotor modell. Turbo-modellen innehöll en "Turbo Hood" i motsats till "Shaker" huva med skopor som hedrade alla andra modeller. En annan stil som skiljer denna modell från varandra är det Firebird dekal på huven. Turbo Trans Am Eldfågeln dekal står kvar istället för den vanliga rätten och har också en större flamma kommer ut ur sin mun än fågeln på sugmotor modellerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140159.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.