1997 Honda Prelude specifikation

Den 1997 Honda Prelude är en sport Coupe som är det första året av produktionen för den femte generationens Prelude bil. De två-dörrars bil var helt omgjorda från 1996 års modell, som kommer i två utföranden för USA marknaden: bas och SH. Den nya modellen erbjuds mer makt, fyrkantig design och ett unikt styrsystem. Motor

H22A4 motorn finns i alla USA-spec 1997 modellerna är en kraftfull rak fyrcylindrig enhet. Den 2,2-liters 16-ventil kraftverk utnyttjar Hondas VTEC variabel ventilstyrning systemet och har dubbla överliggande kamaxlar. Kompressionsförhållande är en jämn 10-till-1. Uteffekten är 195 hästkrafter vid 7000 rpm och 156 ft-lbs. av vridmoment vid 5250 rpm. Med automatisk växellåda, droppar hästkrafter något till 190 hk.
Drivlina och chassi

Prelude sysselsätter en front motor, framhjulsdrift layout. Två överföring val var tillgängliga, med basmodeller som fick antingen en femväxlad manuell eller en fyra-växlad automatlåda. För upp-nivå Prelude SH, var bara den manuella växellådan tillgängliga. SH trim presenterade en unik Active Torque Transfer, som kunde överföra makten i sidled mellan de två framhjulen baserade på kurvtagning villkor. Den ATTS system som mer vridmoment till det inre kurvtagning hjulet, vilket gör att snurra lite fortare än det yttre hjulet för att underlätta kurvtagning. Dubbla triangellänkar och barer stabilisator i främre och bakre omfattar fjädring, med SH-modeller får längre fjädrar och styvare inställningar för en sportigare rida. Fyrhjuliga skivbromsar med främre ventilerade skivor och ett låsningsfritt bromssystem kom också standard.
Exteriör och interiör

Prelude mått slitsad i någonstans mellan Civic och Accord modeller coupe på 178 inches lång, 69 inches bred och 51,8 inches tall. Hjulbasen är 101.8 inches med tjänstevikt kommer in på £ 3045. Inuti bilbarnstolar fyra i en 2 +2 konfiguration, men med endast 28,1 inches av benutrymme i baksätet är bäst lämpade för barn eller för korta resor. Den 1997-modellen har en större baksäte än sin föregångare. Ingen skinnklädsel fanns tillgängliga.
Prestanda

1997 Prelude kan accelerera från 0 till 60 mph på 7.70 sekunder. Kvartalet mil kommer in på 15,80 sekunder. Toppfarten är 143 mph. Naturvårdsverket uppskattar bränsleekonomi på 22 mpg i staden och 27 mpg på landsväg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139186.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.