Hur man registrerar ett BMW batteri

Elsystemet i en BMW bil är komplicerad och drivs av sofistikerad elektronik. BMW har sina fordon inrättats elektroniskt så att du måste ta bilen till BMW-återförsäljare om du behöver byta batteri, det nya batteriet måste vara "registrerad" med bilens dator eller det kommer att ha en förkortad livslängd, inte ström din bil ordentligt och inte få ordentlig laddning från bilens elsystem. Registrera batteriet är den fras som används för att beskriva att återställa bilens dator så att den kommer att acceptera det nya batteriet och fungerar med det. Saker du behöver
Ersättningsbatteri
Visa fler instruktioner
1

Ta BMW till generalagenten eller en mekaniker butik som specialiserat sig på BMW. Utrustningen för att registrera ett batteri med din BMW: s datasystem är komplicerat, så din lokala mekaniker butik, Biltema eller bensinstation är osannolikt att kunna utföra uppgiften.
2

Låt mekaniker butiken eller återförsäljare för att byta ut batteriet med en OEM BMW batteri. Använd inte någon annan typ av batteri utom sådana som är konstruerade för att arbeta med BMW eller det kan medföra att din bil garanti, kortsluta elsystemet, och kan inte registrera sig med datorn på rätt sätt.
3

Har generalagenten eller mekaniker skanna din BMW dator med BMW verktyg märke scanning. Mekanikern kommer att behöva söka efter genererade felkoder, dokumentera koderna och digitalt radera dem med hjälp av koden läsaren. I vissa fall mekaniker kommer att behöva programmera om din BMW: s elektriska system för att acceptera det nya batteriet, samt kalibrera inställningarna för olika elektriska komponenter, inklusive några sensorer. Om du inte gör detta, kommer bilens elsystem fortfarande programmeras att det gamla batteriet och kan inte förse batteriet med tillräcklig laddning ström för att driva bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/140025.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.