1981 Corvette specifikation

Den 1981 Chevrolet Corvette var det näst sista året av den tredje generationens Corvette-modeller. Den tredje generationen introducerades 1968 och avslutas under 1982 års modell. I 1981 års bil var i nivå med föregående årsmodell och fortsatte "Mako Shark" profil. Denna modell står inte ut som mycket önskvärt eller en bra prestanda bil jämfört med många av de tidigare modellerna. Produktion Information

1981 Modellen tillverkades i både St Louis, Missouri och Bowling Green, Kentucky fabriker. Den totala produktionen var 40.606 kupéer, inga konvertibla modeller fanns tillgängliga. Grundpriset var $ 16.258, en betydande ökning jämfört med 1980-modellen på $ 13,140. De bilar som produceras i Kentucky planeten använde lackfärg för utsidan, medan Missouri bilarna besprutades med lack. Elva exteriör färg färger fanns tillgängliga, med vit den mest populära färgen. Sex färger fanns tillgängliga för interiören.
Motor, växellåda och prestanda

1981 Modellen fanns med basen L81 motorn. Den L81 motorn var en 350-kubik-tums V-8 som producerar 190 hästkrafter och 280 ft-lbs. av vridmoment. Motorn var inte lika kraftfullt som tidigare modeller, såsom utsläpp och farhågor körsträcka tvingade fabriken att minska produktionen av motorn. Transmission val var en automatisk eller en valfri, fyra-växlad manuell. G92 alternativet var en prestation axel uppgradering som installerades på 2400 bilar. Den FE7 Alternativet förhöjde suspension för $ 57 och var utrustad på 7803 bilar.
Interiör och exteriör

avtagbara toppar glas installerades på 29.095 bilar, vilket gör att deras förare att njuta av en top-off upplevelse. Effekt dörrlås och fönster var också mycket populära alternativ. Sittplatser var standard med vinyl eller läder säten som tillval. De mest populära alternativet var N90 uppgradering av aluminiumhjul för $ 428. Kroppen stil liknade de tidigare årsmodellerna, med smärre förändringar till det yttre märken. Flera ljudanläggning alternativ fanns tillgängliga inklusive kassett, åtta-track band eller medborgarnas band radio.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139487.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.