Specifikationer för en 1987 Buick Regal GNX

Buick Grand National GNX är en sällsynt högpresterande version av Buick Regal produceras endast för årsmodell 1987. Med produktion och försäljning knuten till endast 547 enheter, idag bilen mycket eftertraktade av bil samlare och knarkare prestanda lika. Det inte bara presenterade den högsta prestanda med en Buick modell hittills, men hade en distinkt exteriör för att skilja den från mindre 1987 Regals. Motor

1987 GNX använde en uppgraderad Grand National motor omarbetas helt och byggt på med British motor tuner McLaren. Interna komponenter har uppgraderats, med både turbo och intercooler utvidgad och mer boost tillsattes. Den 3,8-liters 12-ventil gjutjärn V-6 mätte en borrning och slaglängd på 3,8 inches med 3,4 inches med ett kompressionsförhållande på 8,0 till 1. Motorn ger 276 hästkrafter vid 4.400 rpm och 360 pund fötter vridmoment vid 3000 rpm.
Drivlina och chassi

Grand National GNX använder en front-motor, bakhjulsdrift layout. Det erbjöds endast med en fyra-växlad automatisk växellåda, som också uppgraderas med McLaren för att hantera den ökade makt lirkade ur Regal Grand National motor. En uppgraderad fjädring bak använder en stege bar och tvärstag systemet, ta ut föregående års Grand National fyra-link fjädring bak. Krängning hölls till ett minimum för Regal stora och tunga chassi. Unika 16-tums ekrade lättmetallfälgar hus 245/50/16 fram och 255/50/16 bak däck.
Exteriör och interiör

GNX åkattraktioner på en 108,1-tums hjulbas och tips skalorna på £ 3474. Även om det bara har två dörrar, bilen är så stor som många fullstora sedaner på 200,6 inches lång, 75,5 inches bred och 54,6 inches tall. Exteriör handen över mindre Regals inkluderar mer aggressiv front och bakre fascias, utsvängda fendrar, kromade lameller på framskärmarna och en större avgassystem. De inre säten fem och har tvåfärgade säten, en tre-ekrad ratt och monotona grått trim för en ren, modern look.
Prestanda

GNX ut -accelererade Chevrolet Corvette från samma årsmodell. I Road & Track testa Grand National GNX accelererade 0-60 mph på så lite som 5,6 sekunder, kör genom fjärdedel mil i 13,8 sekunder. Dessa siffror var lite högre än Buick officiella resultat 5,4 och 13,4 sekunders tal. Toppfarten är elektroniskt begränsad till 124 km /h, som fastställts av Buick mest för att hålla sig inom gränserna för bilens däck. På skidpad en GNX har testats på 0,88 g..

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139131.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.