Cobalt SS Supercharged Olja specifikation

Varje gång ett oljebyte utförs, är det viktigt att följa de exakta riktlinjer från tillverkaren. När du arbetar med en högpresterande fordon, såsom kobolt SS, blir detta ännu viktigare. Detta fordon drivs ofta nära den maximala uteffekten kapacitet dess motor och behöver ordentlig smörjning för att fungera i många år framöver. I instruktionsboken, skisserar Chevrolet vikt, kvalitet, varumärke och mängd olja att använda. Vikt

multiviskosoljor oljor har två vikt indikationer: kalla och varma. Den första Betyget är kallt vikt, och det lägre numret är, desto snabbare kan levereras vid första uppstart. Den andra Betyget är vid 100 grader Fahrenheit, och ju högre siffra, desto bättre är det smörjer när varm. Chevrolet rekommenderar 5W30 motorolja för kompressormatade Cobalt SS.
Quality
p Det finns två miniminormer som Chevrolet ställer för Cobalt SS oljan. Kraven är en olja som uppfyller eller överträffar General Motors standard, GM4718M, och en som är certifierad av American Petroleum Institute (API). Dessa beteckningar kan hittas på baksidan av oljan flaskans etikett.
Brand

Chevrolet ens rekommenderar ett visst märke av olja. Den biltillverkaren rekommenderar Mobil 1 syntet, men någon motsvarande är godtagbart.
Kapacitet

Varje fordon har en viss mängd olja som krävs. Cobalt SS kräver sex liter olja för att fylla både motorn och oljefiltret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139185.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.