1965 Mercury Cyclone specifikation

The Mercury Comet Cyclone är en kortlivad serie Ultra-högpresterande bilar som produceras av Mercury uppdelningen av Ford-bilar i 1960 och 1970. Ford introducerade Cyclone som en spin-off till sitt tidigare tvådörrars coupe Comet modell. Cyklonen är mer stiliserad hardtop kropp utgjorde ett viktigt bidrag till ERA: s kraftfulla muskelbilar. Många muskel bil entusiaster anser Cyclone sällsynta och eftertraktade. Den 1965-modellen av Comet Cyclone hade många uppgraderingar och restyled funktioner och specifikationer från sina tidigare motsvarigheter. De flesta av dessa uppgraderingar och förändringar var estetiskt, men flera ändringar var under huven.

Comet modellerna var Merkurius bästsäljande linje 1965, med detta år ser 12 olika producerade versioner. Den Comet Cyclone var dess enda tvådörrars kupp med en hardtop. Utsidan av 1965 Comet Cyclone var väsentligen detsamma som i tidigare versioner, med undantag för den främre änden, eller näsan. För 1965-modellen, fick Cyclone high-end staplade strålkastare. Även tidigare modeller hade ett brett nät grill, hade 1965 Cyclone en mer elegant vågrät galler front bar, ger bilen ett mer strömlinjeformat utseende.

Sedan starten detaljerna av kometen modellerna hade gjort det en exklusiv, elegant alternativ för entusiaster muskelbil, men med 1965 Cyclone helt kom till sin rätt som en lyxig sportbil. Interiören presenterade många glänsande, krom-belagda detaljer såsom ratt täcka, interiör lister och kåpan av sätet lyx hink armstöd. Dörrarna och beläggningar hjulet hade träpanel applikationssömmar detaljer, var Cyclone helt matta i high-end mattan, och det lekte säten lyx hink i olika interiörsexempel färgval. Vid en högre kostnad, kan köparna också anpassa sina motorer med lyxiga kit som inkluderade sådana petitesser som en krom-accent oljestickan och radiator locket. Addera

Comet Cyclone rullas ut år 1965 hade en något kraftigare motor än sina föregångare. Mercury uppgraderat sin motor från en 289 kubik-tums V-8 med 210 hk till en mer robust 235 hk. Kvicksilver är ett dotterbolag till Ford Motors, och Cyclone delade en motor med Ford Mustangs på tiden. För en extra kostnad, kan köparna välja den "Hi-Po"-paketet, som levererat högre prestanda och drevs av en 271 hk V-8. Detta paket är vad gjorde Cyclone en riktig muskel bil. Det kom standard med en fyrväxlad Toploader växellåda, kraftfull styrning och en nio-tums fjädring. För en liten extra kostnad, kan köparna uppgradera alla dessa funktioner, samt få en mer expansiv paket av energialternativ, såsom slankare rayon däck och en tuffare front suspension. Dessa extrafunktioner inte var allmänt tillgängliga och erbjöds av endast ett fåtal utvalda återförsäljare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139086.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.