1978 Corvette Specifikationer

1978 års Corvette tillverkades av Chevrolet i St Louis monteringsfabrik. Detta var den tredje generationen av Corvetter och är ofta kallad C3-modellen. Denna modell fick smeknamnet "Mako Shark," eftersom kroppen profilen liknar en haj. Oljekrisen, illa fungerande ekonomi och nya Föroreningsregler hade en stor inverkan på dess prestanda. Denna modell firades som modellens 25-årsjubileum och för att namnges takten bil för Indianapolis 500. Produktion Information

Totalt 46.776 producerades vid St Louis fabriken, inklusive 6.502 konvertibler. Grundpriset var 9352 $, med den dyrare Indy Pace Car edition detaljhandel på $ 13,656. Drygt 15.000 av dessa enheter producerades, med tvåfärgad svart over silver färg system för att fira 25-årsdagen av Corvette produktion. Den Indy upplagan inkluderade stora dekaler på dörrarna uppger att det var en officiell tempo bilmodell.
Drivlina och Performance

standard motor var L48-märkt, 350 -kubik-tums V8. Den L48 producerade en svag 185 hästkrafter. Den L82 var högre motoreffekt val, levererar 220 hästkrafter. Majoriteten av bilarna kom utrustade med automatisk växellåda, men en fyra-växlad manuell kan beställas utan extra kostnad.
Exteriör och interiör

Den mest populära exteriör färg var silver-årsjubileum, med solid svart en god tvåa med producerade 11.075. Gult var färgen valt den minsta. Läder och tyg platser fanns tillgängliga i åtta olika färger. Denna modell kan beställas med en stereo, åtta spår eller radio. Andra komfortfinesser finns inkluderade justerbar ratt, farthållare, elektriska fönsterhissar och makt dörrlås. Ett avtagbart glastak var tillgänglig på $ 349 och valdes på 972 bilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/139275.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.