Hur nedväxling en 2001 Chevy Corvette

Producerad av General Motorer från 2001 till 2004 var Chevrolet Corvette Z06 den första modellen att funktionen M12 6-växlad manuell växellåda. Medan MM6 (standard transmission för resten av C5 Corvette generationen) skulle kunna nå högre toppfart, är det M12 nettoskuldsättningsgraden möjliggjorde högre acceleration och användbart vridmoment. Medan de konventionella metoderna för nedväxling fungerar bra för normala körförhållanden, flera avancerade Performance Racing skolor undervisar "häl-tå" nedväxling teknik. Syftet med denna teknik är att samtidigt använda broms, koppling och gaspedalen för att åstadkomma jämna och snabba nedväxlingar, viktiga i racing. Instruktioner
Konventionell Nedväxling
1

Tryck på bromspedalen för att minska hastigheten.
2

Kontrollera din hastighetsmätare för att se till att din hastighet är under den övre gränsen för nästa växel ner. Till exempel, om du är på andra växeln och vill nedväxling till första måste din hastighet vara 50 km /h eller lägre. Om du är i tredje och vill växla ner till andra, måste din hastighet vara 74 km /h eller lägre. Om du är i fjärde och vill nedväxling till tredje, måste din hastighet vara 101 mph eller lägre. Slutligen, om du är i femte och vill växla ner till fjärde, måste din hastighet vara 130 mph eller lägre. Detta för att undvika att överskrida motorns varvtal redline upon nedväxling.
3

Släpp bromspedalen.
4

Tryck ned kopplingspedalen.

5

Tryck växelspaken i nästa lägre växel.
6

Släpp upp kopplingspedalen.
7

Tryck försiktigt på gaspedalen.

Heel-Toe Nedväxling
8

tryck försiktigt på bromspedalen med bollen på höger fot.
9

Kontrollera din hastighetsmätare för att se till att din hastigheten är lägre än den maximala gränsen för nästa växel ner.
10

Tryck ned kopplingspedalen ner med din vänstra fot.
11

Rulla din högra fot så att den yttre kanten av hälen pressar på gaspedalen, medan trampdynan fortfarande trycker ner bromspedalen. Målet är att göra motorn rev med ett belopp mellan 1000 och 2000 rpm, för att matcha motorns varvtal med hastigheten för lägre växel.
12

Som du rev ​​motorn, tryck på växelspaken nästa lägre växel.
13

Släpp upp kopplingspedalen.
14

Roll din högra fot att släppa upp bromspedalen.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138512.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.