Specifikationerna för en 2000 Ford Contour SVT

Fords SVT filial har producerat en lång rad av hyper-kraftfulla fordon. Mest berömd är den långvariga SVT Cobra Mustang. Däremot har den gren producerade också en serie kortare levde "förbättrade" Ford fordon såsom F-150 blixt, SVT Ford Focus och SVT Contour. Contour visar sig vara den udda bollen. Baserad på en trög, tråkig fyrdörrars familj sedan, lyser 2000 SVT konturen faktiskt som en prestanda bil. Exteriör Ändrar

Liksom alla bilar SVT modell, några yttre förändringar gjordes till grundläggande linjerna i Ford Contour. Även SVT har varit känd för några vilda kroppen kit, var ändringarna i 2000 Contour ganska subtila. Den främre stötfångaren ändrades för att rymma ökade kylbehov. En bakre stötfångare tillsattes också, förutom diskret sidokjolar, för att hjälpa de linjer stannar kongruenta. SVT badging var också närvarande, för att se till att folk inte förväxla Contour för bara en fyrdörrars livsmedelsbutiker getter.
Motor Förändringar

Standarden sexcylindriga Motorn finns i vanliga 2000 Konturer ändrades för att passa de prestandakrav för SVT. Kompressionsförhållandet ökades från 9.7:1 till 10:1. En större 60mm spjällhus användes i stället för beståndet 54mm en. Ventilen tåg förbättrades med längre varaktighet kammar och mer aggressiv timing. Insugningsrören var portas till en större diameter och en större avgassystem installerades. Allt detta tjänade till att föra hästkrafter upp till 200 och vridmomentet till 169 fot pund.
Fjädring

lager skiva och trumbromsar konfiguration ersattes med fyrhjulig skivbromsar. De chocker och fjädrar var inställda på styvare priser. Bilen var även utrustad med en mindre främre krängningshämmaren. Lager hjul ersattes med anpassade femekrade designade hjul i 2000 SVT Contour och Cobra-stil fem-ekrade hjul, beroende på årsmodell. Sportigare däck ingick också från fabriken. Den förbättrade motorn propeled den ganska rejäl sedanmodell kropp ner 1/4 mile på 15.7 sekunder med en fälla hastighet
Acceleration

av 88 miles i timmen. De 200 SVT Contour accelererar från noll till 60 miles och timme på 7,5 sekunder. Den höga fälla hastighet indikerar att 1/4-mile tiden kunde vara lite snabbare om bättre grepp lämnades. Bilen körs med en toppfart på 143 miles i timmen. Det tar också bara 130 meter att gå från 60 km /h till noll, vilket är lika viktigt som att gå fort.
Hantering

MacPherson fjäderben fram och en oberoende quadralink suspension ut tillbaka innebär att 2000 SVT Contour har hanteringen kapacitet den motsäger dess början familjens ramstyrda dumprar. Med styva fjädrar och en stramare hantering profil, hanterar Contour i nivå med dyrare erbjudanden från BMW och Audi. Breda och aggressiva däck gör mycket av grovjobbet här.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sports-cars/138513.html

Previous:
Next:

Sports Cars

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.