Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Hur man dra en släpvagn med en 2001 Hyundai Elantra

Du kan utrusta mindre bilar, t.ex. 2001 Hyundai Elantra, för att dra små släpvagnar. Först måste Elantra ett skumt, boll och en kabelsats. Dessa kan installeras av en mekaniker om du inte är bekväm att lägga till dem själv. Välj trailern som du kommer att bli bogsering noggrant, eftersom en Elantra har endast begränsade bogsering kapacitet. Undvik bogsering över stora kullar eller bergspass, vilket orsakar extra belastning på motorn och transmissionen. Instruktioner
1

Välj en trailer inom Elantra bogsera intervall. Enligt Bil Buddy hemsida, en 2001 Elantra kan dra 988 till 1,873 pounds. Den faktiska dragkapacitet på din Elantra varierar beroende på modell och motorstorlek. Titta i bruksanvisningen för mer information itu med bogsering förmågor för din specifika modell.
2

Tillbaka upp bilen till släpet som du drar. Höj tunga släpet så det är tillräckligt högt för att rensa bort bollen på skumt. Se till att din boll är rätt storlek för att släpvagnen. Placera bollen direkt under kopplingen genom att långsamt backa bilen eller genom att flytta vagnen för hand. Sänk tungan på bollen och ordentligt stänga kopplingen. Använd en släpvagn lås eller hänglås på kopplingen för att hålla den från att öppna under resor. Addera 3

Anslut säkerhets kedjor eller kablar säkerhet från trailern till dragkrok för att säkra vagnen. Klämma eller klippa dem ordentligt. Kedjan ska vara tillräckligt långa för att bilen att vända utan bindande, men bör inte vara så lång att den släpar på marken. Vira kedjan runt tungan tills det är en lämplig längd, för att ta upp överskott av kedjan.
4

Anslut din elektriska navelsträngen in från trailern till Elantra. Kontrollera att se till att bromsljus, blinkers och varselljus på släpvagnen arbetar i harmoni med Elantra. Detta är ett krav för varje stat.
5

Kontrollera skruvarna på bogsering utrustning och alla anslutningar en gång innan de lämnar.
6

Kör långsamt i ett område du är bekant med om detta är första gången du drar en släpvagn. Den 2001 Elantra är betyget 140 hästkrafter vid 6000 rpm och 133 foot-pounds av vridmoment vid 4.800 rpm. Detta tyder på en låg mängd ström för bogsering, även för lättare laster. Accelerera långsamt, tillåta växellådan att bekvämt växla mellan växlarna. Tillåt extra avstånd för att bromsa och bromsa bilen ner gradvis. När du drar en kulle, hålla ett öga på temperaturmätaren för att förhindra att motorn överhettas under ytterligare påfrestningar.
7

turas långsamt medan swinging bredare än normalt. Tills du är bekväm med hur släpets spår, se till att den som vistas på vägen hela din tur. Trottoarkanter och axlar kan lätt smyga förbi och fånga din släpvagn däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138130.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.