Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

1997 Cadillac Northstar Motorspecifikationer

Under hela 1990-talet och 2000-talet, erbjöd amerikanska biltillverkaren General Motors en V8-motor som kallas Northstar i flera av dess lyx och fordon prestanda. Northstar visades som bästa erbjudandet på bilar i Cadliiac divisionen, däribland några av de mest up-marknadsmodeller. År 1997, Northstar drivna bilar som Cadliiac s DeVille Sedan Concours, El Dorado Touring och Seville STS. Efter år av förändringar, stoppade GM producerar Northstar under 2010. Layout

1997 Northstar-motorn var en V8 med en cylindervolym på 4,6 liter, eller 280 kubiktum. Medan en av de största motorerna i indelningar som Cadillac, var det inte den största GM produceras på den tiden, med en större 5,7-liters motor driver sport varianter av Chevy Camaro, Pontiac Firebird och Corvette. Den Northstar syntes endast i framhjulsdrivna fordon, i en tvärgående läge vinkelrätt mot fordonets längd. Detta gjorde det olämpligt för bakhjulsdrivna sportbilar och förklarar dess användning i lyxbilar.
Ström

Maximal effekt för 1997 Northstar var 300 vid 6000 motorvarv . Motorn tillverkas också vridmoment på 295 foot pounds vid 4.400 rpm. Denna effekt var nödvändigt att köra tunga fordon som 1997 Cadillac DeVille Concours, som vägde uppemot 4.000 pounds.
Intern Specifikationer

1997 Northstar motor används ett dubbla överliggande kamaxlar ventilsystem. Den hade också en borrning i 3,66 inches och en stroke på 3,31 inches. För 1997 Northstar varieras utifrån transmission alternativ och vilka fordon
Fuel Economy

Bränsleekonomi det körde. I en typisk konfiguration, GM parade Northstar med en fyra-växlad overdrive automatlåda. Denna kombination resulterade i en EPA bränsleekonomi uppskattning av 17 miles per gallon i staden förhållanden och 26 mpg på landsväg. Cadillac anges att förare vars fordon ingår en Northstar endast använda premium bensin med oktantal på minst 91.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136285.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.