Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

2005 Ford Taurus Specifikationer

Den 2005 Ford Taurus är en medelstora sedan linje från Ford Motor Company och en del av den fjärde generationens Oxe linje. Tillgänglig sedan 1985, tävlade den fyrdörrars familjen fordon med Toyota Camry, Honda Accord, Chevrolet Malibu och Hyundai Sonota i mellanklassen marknaden. Bilen såldes i både sedan och wagon stilar kropp och vid två utföranden, med SE och exklusiva SEL. Motor

Två motor val fanns tillgängliga i 2005 års Oxen. Basen 3,0-liters, Vulcan V6-enheten finns i alla SE och vissa SEL modeller. Denna motor har bränsleinsprutning och 12 ventiler med hjälp av ett system för tryckstång aktivering. Uteffekten är 153 hästkrafter vid 4.900 rpm och 185 pund fötter vridmoment vid 3.950 rpm. En speciell flexibel-fuel upplaga av Vulcan finns på vissa 2005 Taurus modeller körs på E85 etanol. Exklusiva SEL bilar erbjuds möjligheten av mer kraftfulla Duratec 3,0-liters V6. Detta bränsleinsprutning enhet avfärdar pushrod systemet toppventilmotor till förmån för dubbla överliggande kammar som aktiverar 24 ventiler. Effekt för Duratec är 201 hästkrafter vid 5.500 rpm och 207 pund fötter vridmoment vid 4.500 rpm. EPA uppskattar bränsleekonomi på 20 miles per gallon i staden och 27 mpg på landsväg för Vulcan och 20 mpg city, 28 mpg highway för Duratec.
Drivlina och chassi

2005 Oxen använder en front-motor, front-wheel-drive konfiguration och var tillgänglig med en fyra-växlad automatlåda med överväxel som enda sändning alternativet. Upphängningssystemet är helt oberoende och består av stöttor och fjädrar coil fram och bak. Skivbromsar fram paret med bakre trumbromsar och standard låsningsfria bromssystem som ger bromskraft. Ett antisladdsystem använder motorstyrning och bromsning för att förhindra glidning under acceleration eller på dåliga vägar. Hjul alternativ var antingen en 16-tums stålhjul eller 16-tums maskinbearbetade aluminiumfälgar, och hjulen som P215/60TR16 däck.
Exteriör och interiör

Taurus sedan är 197,6 inches lång, 73 inches bred och 56,1 inches tall, och det rider på en 108,5-tums hjulbas. Curben vikt är 3,314 pounds. Vagnen är nästan identisk i dimensioner, men det väger lite mer på 3,497 pounds. Inuti de vanliga Taurus sätena fem med 42,2 inches av främre benutrymme och 38.9 tum benutrymmet i baksätet, vilket gör baksätet tillräckligt stora för genomsnittliga vuxna att sitta i relativ komfort. En valfri framsäte höjer sittplatser till sex, och ökar sittplatser till åtta i vagnen om den är utrustad med tillvalet bakåtvända stol. Både förare och passagerare skyddas av främre krockkuddar samt side-gardin krockkuddar monterade i framstolarna. Skinnklädsel var ett alternativ, som var en taklucka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137020.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.