Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Cadillac bränslebehov

Många Cadillac fordon är utrustade med högpresterande motorer som kräver premium bensin för att köra effektivt. Cadillac har fem modeller av bilar inklusive CTS, SRX, Escalade, DTS och STS och alla har olika krav på bränsle oktan baserat på motorns storlek och typ. I allmänhet, Cadillac fordon använder antingen premie, mid-grade eller E85. Premium Fuel

Bränsle med oktantal 91 eller mer brukar anses premium bränsle. De fordon som kräver premium bränsle i Cadillac line up är Cadillac SRX 2.8L V-6, den Cadillac CTS 6.2L V-8, alla modeller av Cadillac Escalade och alla modeller av Cadillac DTS. För SRX 2.8L V-6 och Cadillac CTS 6.2L V-8, rekommenderar Cadillac användning av 93 oktan premium bränsle för bästa motorprestanda, men om det inte kan hittas, då 91 oktan bränsle kan användas. Enligt användarnas manualer för dessa fordon, kan regelbunden årskurs 87 oktan bränsle användas i en nödsituation, men om den används, så aggressiv körning bör undvikas för att förhindra knackning och permanenta skador på motorn.

Mid-Grade Fuel

Vissa Cadillac fordon kan använda mid-grade bränsle rankad på 87 oktan. Dessa fordon ingår Cadillac SRX 3,0 V-6, den Cadillac CTS V-6 och alla modeller av Cadillac STS. Enligt användarnas manuella, kan använda bensin mindre än 87 oktan i någon av dessa fordon resultera i motorn knackar.
Flex Fuel

Vissa modeller av Cadillac SRX och Cadillac Escalade anses Flex Fuel fordon och kommer att visa en Flex Fuel märke på fordonet och en gul tanklocket. Dessa fordon kan antingen använda 87 oktan vanlig bensin eller E85. Cadillac uppmuntrar användningen av E85 i dessa fordon som ett mer miljövänligt val. Användarnas manual varnar för att fordon avsedda för E85 inte kan använda bränsle som innehåller metanol, eftersom det kommer att skada plast och gummi, och denna skada inte skulle omfattas av garantin.
Top Tier Tvättmedel Bensin

För alla sina fordon, exklusive flexbränslefordon rekommenderar Cadillac användningen av Top Tier tvättmedel bensin. Om gasen har fått betyget Top Tier det kommer visas på en etikett på gas pump. Om Top Tier bensin inte är tillgänglig, då Cadillac rekommenderar att GM Treatment bränslesystem Plus läggas varje oljebyte för att ta bort avlagringar. I områden där bensinen är syresatt med eter eller etanol, rekommenderar Cadillac deras användning samtidigt uppfyller oktan behov av fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/138014.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.