Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Vilken storlek bensintanken på de flesta bilar?

Bränsletank kan hittas i någon bilens instruktionsbok. Men biltillverkarna uppskattar att ett fordons bränsletank rating kan variera med så mycket som 3 procent från verkliga kapacitet på grund av konstruktionsegenskaper, såsom formen av tanken och möjligheten för bränslepumpen att nå allt bränsle i den. Bränslekapacitet Betyg

listade volymen hos en bränsletank är baserat på en genomsnittlig volym som kan sättas in i en tank efter flera påfyllningar. Denna klassificering får endast omfatta den användbara delen av fordonets bränsletank eller det kan vara både användbara och oanvändbara delar. Den användbara delen av tanken är den som kan levereras genom tankens påfyllningsrör i tanken när fordonet är i nivå. Den oanvändbara delen är att på botten av tanken utom räckhåll för bränslepumpen.
Average Fuel Capacity

För standard, medelstora sedaner, bränsle tankkapaciteter varierar från 16 till 19 liter. Som tidigare nämnts, kan kapaciteten variera så mycket som 3 procent av den nominella kapaciteten.
Indicated Volym

bränsle indikator på instrumentbrädan i fordonet displayer en ungefärlig volymprocenten av den återstående bränsle i tanken. Denna indikation kan påverkas och kan vara vilseledande om fordonet inte är på plan mark, till exempel när det är på en kulle eller runt en kurva.

Del nyare bilar har en funktion vanligtvis kallas en "Avstånd till Töm ". Detta tar de genomsnittliga miles per gallon av fordonet och beräknar, baserat på den kvarvarande användbar bränslemängd i tanken, hur långt fordonet kan färdas på sådant bränsle. Som den indikerade volymen i en tank kan vara missvisande eftersom fordonet inte är på plan mark, osv, den "Avstånd till tom"-funktionen ska inte betraktas 100 procent korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136245.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.