Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Åtdragningsmomentspecifikationer för Main Caps på en 1984 Chevy 305

Kolvmotorer ändrar upp-och-ned kraften skapas av kolvarna i roterande kraft för överföring av en svängande stav ansluten till kolven och vevaxeln. Vevaxeln hålls på plats med flera klämmor kallas huvudsakliga lock. Den 1984 Chevrolet 305 motor hade fyra huvudsakliga mössor och krävde särskild omsorg vid åtdragning av bultarna som håller de viktigaste caps tillsammans. Entreprenad

En kolv rör sig upp och ner inuti sin cylinder. En lång bit av metall som kallas en vevstake ansluter till en lång, tjock stång av metall med lobs, eller offset axlar, kallas en vevaxel. Vevaxeln ser ut som någon tog en rak rund axel och sågade den i flera bitar och sedan kopplas bitarna med några av bitarna flera inches öster och väster om de viktigaste staven. Dessa förskjutna stycken är förenade med den huvudsakliga stång med plana plattor av metall. Vevstaken svänger där den ansluter till kolven, och sveper runt en förskjuten bit av vevaxeln stången med ett lager. Förskjutningen bit av vevaxeln kan vända inuti lagret. När kolven rör sig upp och ner, driver vevstaken ner på den förskjutna delen av vevaxeln och tvingar den att röra sig under vevaxeln och tillbaka upp. Detta aggregat ändrar upp-och-ner rörelse av kolven in i den roterande rörelsen hos vevaxeln så vevaxeln, genom transmissionen, kan vrida drivaxeln och slutligen hjulen.
Job av Main Caps

De viktigaste caps slå ner på vevaxeln på flera ställen längs dess längd. Det finns ett lager inuti varje lock som tillåter vevaxeln att vända. De flesta stora Locken har bara två bultar, en på varje sida. Motorer som måste tåla hög belastning under lång tid har fyra skruvar, två på varje sida.
Torque

Vridmomentet är ett mått på att vrida kraft, och det mäts i foot-pounds. Motorer och komponenttillverkare publicera diagram med rätt vridmoment som krävs för en framgångsrik montering av delar. Vridmomentet kan inte vara för stor eller bultarna kommer att sträcka eller gängorna misslyckas. Det kan inte vara för svag eller komponenterna kommer att flytta och störa motorn. Hylsnyckeln hemsida säger att rätt moment för två-bolt main caps är 70 foot-pounds för alla stora lock stödjer vevaxeln. Bultarna är 7/16 tum i diameter. För motorer med fyra bult viktigaste lock, är vridmomentet också 70 foot-pounds för 7/16-inch inre viktigaste lock, och 65 fot pounds för 7/16-inch yttre viktigaste lock. I vissa applikationer är 3/8-tums yttre huvudsakliga lock som används och deras rätt moment är 40 foot-pounds. Alla bultar måste beläggas med motorolja innan åtdragning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137756.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.