Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

1979 Lincoln Versailles specifikation

The Lincoln Versailles var den första medelstora, lyxbil tillverkad av Lincoln och det var inte riktigt lyckat. Den skapades som svar på Cadillac Seville 1975 men aldrig fångats på, och vid 1980 modellen avbröts. Bilen har utvecklat en kultstatus, dock, och det är långsamt blir en samlare bil. Med relativt få i tillvaron, många tror att det är en klassisk bil i framtiden. Motor, Powertrain

Av 1979 351-kubiktum, 5,0-liters, V-8 motorn inte längre var tillgänglig, och Versailles hade endast 302-kubiktum, 5,0-liters V8 till erbjuda. Den hade också en två-FAT förgasare, vilket inte hjälpte med ström medan andra bilar i sin klass hade bränsleinsprutning vid denna tid. Motorn hade en borrning och stroke av fyra och tre inches, vilket hänvisar till storleken av cylindern och avståndet den färdas. Det bedömdes med 130 hästkrafter och hade 237 foot-pounds av vridmoment, eller dragkraft. Ett elektroniskt tändsystem infördes 1979. En tre-växlad automatlåda var standard. Också standard var en oberoende spiralfjäder, framvagn och bladfjädrar bak fjädring.
Dimensioner

1979 Lincoln Versailles hade en 109,9-tums hjulbas, vilket var genomsnittet för medelstora bilar. Bilen var 201 inches lång, 74,5 inches bred och 54,1 inches tall. Den främre spåret, eller avståndet mellan hjulen, var 59 inches, och det bakre spåret var 57,7 inches. Bilen kom med en 19,2-liters bensintank och fick cirka 19 miles per gallon. Bilen hade bromsar makt skiva och använde 14-tumshjul.
Standard Funktioner

Lincoln introducerade denna bil som en medelstor alternativet, men ändå sökas för att det ska vara en lyxbil. Halogen rubriker började användas på denna bil 1979. Standard lyxiga objekt ingår tygklädsel, elmanövrerade, högkvalitativt stereoljud, läderklädd instrumentpanel, dörr paneler och extra invändig belysning. På utsidan fanns horisontella parkeringsljus, vakter stötfångare, klarlack måla, överkroppen ränder färg, extra korrosionsskydd och en vinyl halvt tak.
Valfritt

Flera alternativ kan beställas. Wire hjul täckt var en no-kostnad alternativet, medan stålhjul var standard. Valfria poster ingår fällbara sportstolar, läderklädsel inuti, monterade garage dörröppnare, kassett eller radio, tilt-wheel ratt och en golvmonterad shifter. En makt moon-taket var också ett alternativ, liksom en motorvärmare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/137400.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.