Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Felsökning av en EGR-ventil

för avgasåterföring (EGR) är hjärtat av EGR-systemet. EGR-ventilen tillåter små mängder avgaser som skall införas i insugningsröret under måttlig acceleration. EGR-ventilen är vanligtvis ansluten till insugningsröret. Om motorn pingar, har varierande tomgång hastigheter utan någon ändring av det gasreglageläget misslyckas tomgång grovt eller utsläpp testet på grund av överskott av lustgas, har EGR-ventilen ett problem. Driften av membranet i EGR-ventilen kan behöva kontrollera. Saker du behöver
Handskar
skruvmejsel
Wrench
Stålborste
EGR packning
Visa fler instruktioner
1

öka hastigheten på motorn och sätt in en handskar finger i undersidan av EGR-ventilen för att känna efter rörelse av membranet. Membranet ska flytta upp (öppen) som motorns varvtal ökar och flytta ner (nära) som minskar motorns varvtal. En lätt vibration i membranplattan är acceptabelt.
2

Kontrollera skicket på vakuumslangen om membranet inte rör sig. Koppla ur vakuumslangen. Kör motorn på 2000 varv per minut (rpm). Kontrollera om sugning i vakuumslangen genom att placera ett finger i den öppna änden av sugslangen. Om det inte finns något sug, kan det finnas ett stopp i slangen eller det kan finnas Loos kopplingar på ena änden av slangen.
3

Tryck EGR membranet upp med en skruvmejsel och släpp den. Om tomgångsvarvtalet luckrar, sedan återgår till det normala, är EGR-ventilen bra. Om inte, är ventilen defekt. Koppla ur vakuumslangen och ta bort skruvarna med en skiftnyckel. Ta bort EGR-ventilen och packningen från motorn.
4

Använd en stålborste för att rensa bort eventuella sotavlagringar. Anslut en manuell vakuumpump till membranet och anbringa vakuum och släpp den. Om ventilen fungerar smidigt, kan den användas igen. Om ventilen fastnar, måste ventilen bytas.
5

Montera rengjorda EGR-ventil eller en ny ventil på motorn med en ny packning. Dra åt skruvarna som håller ventilen till motorn. Sätt tillbaka vakuumslangen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136270.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.