Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Sedaner >> Content

Ford Fairmont specifikation

Ford Fairmont byggdes mellan 1978 och 1983. Det ansågs vara en kompakt bil, även om de flesta inte skulle anse det mycket kompakt med dagens mått. Tidigare denna modell det var Ford Maverick och bilen som ersatt det var Ford Tempo, som passar den mer aktuell syn på kompakta bilar. Storlek

Storlek alternativ med olika dörr layouter. Det var en två-dörrars coupé och en två-dörrars sedan. Det fanns också en fyradörrars sedan samt en fyra-dörrars stationsvagn. De fyra-dörrars stationsvagn ibland kallas en femdörrars bil.
Motor

Motor klokt, kan du välja mellan standard motor eller köpa mer högpresterande GT version av fordonet. Den vanliga motorn var en sex-cylindrig medan GT-versionen kom med en V8 med en cross-flow huvudet. Den kompressionsförhållandet i standarden Fairmont var 09:01 och GT var 11:01. För överföringen alternativen var en fyra-växlad manuell eller tre-växlad automatlåda.
Bromsar

Bromsarna i fronten var skivan, hydrauliskt drivna. De bakre bromsarna var också hydrauliska men trumman istället för skivan. Bakaxeln var hypoidtyp, halvflytande och i GT den kom med "Traction-lok." Front suspension gjordes av oberoende spiralfjädrar med gummi monterad "dra-strut." Den bakre upphängningen var en konventionell längsgående semi-elliptiska bladfjädrar med Interleaf puckar. Addera Mått

Den totala längden på Fairmont är 184,6 inches. Bredden på fordonet mäter 73.5 inches. Höjden beror på modellen. Standardmodellen står 55,5 inches tall medan GT är 55,8-inches hög. Standarden Fairmont väger 3,049 pounds och GT kommer in på 3,494 pounds. Den vändradie är 36,6 meter.
Drag Racing

Ford Fairmont har förvandlats till en dragracing bil efter bil entusiaster. Medan GT-modellen var den föredragna modellen för en sådan övergång, har några valde också att ta vagnen versionen och lägga kraft. Det finns alla typer av kit som kan användas för att omvandla Fairmont att delta i power tävlingar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/sedans/136878.html

Previous:
Next:

Sedaner

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.