Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Skotrar >> Content

Hur att finslipa en moped Cylinder

I singel-kolvs moped motorer, kan en rostig eller korroderad cylinder skapar en katastrofal resa för din moped. Inte bara kommer det att allvarligt påverka prestanda, men det kommer också att börja förstöra kolv huvudet eftersom det gnids mot de skadade cylinderväggarna. Cylinder bryning är en något enkel process, som det bara polerar insidan av cylindern. Honing delar kan köpas online eller via din lokala Biltema, oftast för under $ 20. Med dessa delar och en halv timme av din tid, kan du fixa din förstörda cylinder. Saker du behöver
Drill
heningsverktyg
Oil
Duk
Visa fler instruktioner
1

köp ett heningsverktyg för din borrmaskin. Det är viktigt att mäta din cylinder och få den exakta verktyget storlek bryning för jobbet. Får inte en större storlek, eftersom de hening verktyg är avsiktligt gjort bara lite större än cylindern de går in.
2

Ställ borrens hastighet till ca 1.500 rpm, vilket är det vanliga moped motorvarvtalet. Om du använder en skruvdragare för jobbet, se till att ladda batteriet innan du börjar slipa cylindern.
3

Ansök motorolja frikostigt till heningsverktyg. Långsamt rotera verktyget och häll olja över den. Använd mer än vad du tror är tillräckligt, det är bättre att ha för mycket olja än inte tillräckligt när hening
4

Slå borren på.. Skjut borren in och ut ur cylindern några gånger. Kontrollera cylinderns vägg minst vart tredje gånger du skjuter borra i den. Efter hening, bör cylinderväggen vara blank, och det borde inte ha några nedskärningar eller bucklor visar.
5

Tvätta cylinder med tvål och vatten, ta bort alla bitar överblivna metall som kan skada kolven huvudet . Efter det torkas, kör en trasa genom cylindern, och tillämpa ett lager av olja för att hjälpa till att bevara metallen från korrosion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/scooters/120750.html

Previous:
Next:

Skotrar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.