Honda styrhuvudets lager Verktyg

styrhuvud lager är kritiska till hanteringen av din motorcykel. Med användning, bär de ut, skapa spel i Triple Tree: anslutning av framgaffeln och hjulet i chassit på cykeln. För att inspektera, smörja eller byta Honda huvudet kullager, kommer du att ha en lättare tid med vissa specialiserade verktyg. Mekaniker Verktyg

Du måste börja med grundläggande uppsättning av mekaniker verktyg, inklusive en uppsättning metriska stora skiftnycklar och uttag. En breaker bar (en långskaftad hylsnyckel) är bra eftersom det ger dig extra hävstång. En mutterdragare rekommenderas också att bryta lös fastnat bultar, snarare än att strippa dem. Du vill ha en mängd olika skruvmejslar, liksom. Addera Honda-specifik Steering Head Bolt Tool

att komma lagren styrhuvudet, måste du ta bort den tredubbla -träd. Äldre Hondas, i synnerhet, tenderade att ha en särskild genom-bult som hjälpte bifoga trippel-trädet. Det var ett par inches i diameter, tunna och hack i kanterna. Ingen normal nyckel kommer bort den speciella genomgående bult. Dock tillverkar Honda ett särskilt verktyg för att ta bort denna specifika bult. Om du har din ursprungliga verktygsväska har du det. Annars kan du köpa den från en återförsäljare.
En Lösning
p Om du inte kan få tag på Hondas head bolt verktyget, kan du försiktigt knacka loss den. Använd en bred, platt skruvmejsel eller liknande och placera den ledande kanten i grenen på ett av spåren så att du ska trycka moturs för att lossa den. Ge det några knackningar med en hammare, tills det lossnar. Var försiktig dock. Medan dessa verktyg fungerar, de är mycket mer benägna att skada bulten. Metoden är osannolikt att orsaka funktionella skador, men det kan mar och ding delen.
Head Bolt Eluttag

huvudet bolt på Triple Tree varierar från modell till modell, men det tenderar att vara bland de största bultarna på motorcykeln. En standard metrisk socket set inte kan vara tillräckligt stor, så se till att du har rätt uttag storlek. Använda en justerbar skiftnyckel rekommenderas inte. Även om det kommer att fungera i teorin, är det mycket mer troligt att avrunda kanterna på bulten, som vanligtvis är förkromad och prydnadsväxter eftersom det är så synlig.
Styrhuvudets lager Removal Tools

Du kan byta enbart de kullager och ompackning dem med fett. Det kan ge en gammal styrhuvud mer liv. Men om lagerbanorna själva är slitna, eller om du bara vill uppgradera lagren, men du vill installera koniska rullager, som har betydligt mer kontaktyta, så att de fungerar bättre. Detta kräver avlägsnandet av de gamla raserna och införandet av den nya koniska lopp. Lopp tenderar att införas mycket snäv. De är inte gängad. De passar precis, mycket tätt, och inklämt på plats av en mössa och bult på toppen av huvudet - och en mössa och trippel-träd bas i botten av huvudet. För att ta bort dessa, behöver du en stål punch av något slag. En stålstång, cirka 12 till 16 inches lång och 1/4 till 3/8 tum i diameter skulle göra (eller något liknande). En mycket kraftig vanlig skruvmejsel kan fungera. Du kommer att placera verktyget genom huvudet, mot undersidan av loppen, och pundet ut dem med en hammare. Ett lösningsmedel /penetreringsämnet rekommenderas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/motorcycles/108884.html

Previous:
Next:

Motorcyklar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.