Dieselavgaser Lagar

Dieselavgaser lagar definierar utsläppsgränserna för olika typer av fordon. Nivåerna av acceptabla utsläpp beror på storleken och typen av fordonet. I vissa fall kan statliga lagar vara mer strikt än federala lagar. California State, känd för sin strikta utsläpp dieseldrivna fordon, har lagar som regelbundet överskrider federal utsläppsnormer. Dessa föreskrifter definiera gränser för saker som partikelutsläpp, lustgas (NOx) och kolmonoxid (CO) utsläpp. Bilar och lätta lastbilar
p Det finns tre allmänna nivåer av förordningar som definierar gränserna för utsläpp från dieseldrivna personbilar och lätta lastbilar. Tier 1 och Tier 2-regelverket, från USA Environmental Protection Agency (EPA), skiljer sig i förhållande till storlek och vikt på fordonet. Nivå 1 omfattar personbilar och lätta lastbilar som väger mindre än 5,750 pounds. Nivå 2 omfattar fordon som väger mellan 5,750 pounds och 10.000 pund. California standarder definieras också av vikt, men med högre emissionskrav i varje viktklass. Kalifornien har också separata normer för fordon som certifierats som Low Emission Vehicle (LEV), Ultra Low Emission Vehicle (ULEV) och Super Ultra Low Emission Vehicle (SULEV). Mercedes E320 dieslar med Mercedes BlueTec möter Kaliforniens LEV standarder, enligt CNet. För närvarande ingen ULEV eller SULEV dieselfordon finns i USA. Men enligt KATC, är Ford testar en ULEV dieseldriven Focus.
Tunga lastbilar och bussar

tunga lastbilar och bussar definieras av EPA som fordon över 8.500 pounds, eller över 14.000 pounds i Kalifornien. Eftersom det kan finnas en viss crossover mellan Tier 2 lastbilar och tunga lastbilar, är det viktigt att kontrollera fordonets officiella beteckning. Fordon av olika vikter inom denna kategori har olika utsläppsgränser. Lätta tunga lastbilar och bussar definieras som mellan 8500 och 19,500 pounds av EPA. California definierar dessa som lastbilar och bussar mellan 14.000 och 19,500 pounds. Medium tunga lastbilar och bussar är definierade både Kalifornien och USA EPA som väger mellan 19,500 pounds och £ 33.000. Tunga tunga lastbilar och bussar definieras som väger än 33000 pounds. Varje klassificering och jurisdiktion har olika utsläpp lagar och förordningar.
Lokomotivmotorer

Standarder för utsläppsgränser för lokomotivmotorer baseras på det datum motorn gick in tjänst. Tier 0 motorer är motorer som gick i drift före 2001. Tier 1-motorer är motorer som gick i drift mellan 2002 och 2004. Tier 2 motorer är motorer som gick i drift efter 2005. Vissa lok är undantagna från utsläppsgränser, inklusive motorer tillverkade före 1973 och historiska motorer. Addera Marine Engines

Reglering av utsläpp från marinmotorer också definieras på ett nivåindelat system . Marine motorns nivåer definieras av cylindervolym och effekt, och vilken typ av motorns konstruktion. Tier 1-motorer är vanligtvis under 11.000 hästkrafter och har liknande mönster som landbaserade dieselmotorer. Tier 2 motorer är av likartad effekt till Tier 1, och bygger på design lokomotiv. Tier 3 motorer är vanligtvis mellan 3.000 hästkrafter och 100.000 hästkrafter och är unikt designade för marin användning. De utsläppsgränser för varje typ av motor varierar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105112.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.