Vermont DOT: Kranbil förordningarna

En bom lastbil är en stor investering och nuvarande eller potentiella ägare kommer att vilja vara väl insatt i de tillhörande föreskrifter och avgifter. Boom lastbilar, även känd som hink kranar eller körsbär-plockare, har en lång kranarm slutar i en hink för att transportera en arbetstagare hård-till-åtkomst regioner. Vermont Department of Motor Vehicles listar "kran" bland fordon som faller in i sin Special Purpose kategori II. Anmälningsavgifter

Anmälningsavgiften för en bom lastbil beror på dess vikt. Boom lastbilar som väger 17,999 pounds eller mindre kostar $ 351 per år för att registrera sig, oavsett bränsletyp. De som väger från 18.000 till 26,000 pounds kostar $ 357,50 per år för gasugnar och $ 351 per år för dieslar. För tyngre kranbilar, förblir avgiften för gasdrivna fordon densamma och avgiften för dieseldrivna lastbilar ökar till $ 357,50. Addera federala tunga fordon användarskatt

Heavy Fordon användarskatt är en federal skatt mot operatörer av fordon som väger över 55,000 pounds som verkar på allmänna vägar. Specialföretag såsom kranbilar, är befriade från denna skatt.
Överdimensionera Permit

Beroende på storleken av en bom lastbil, den Operatören kan behöva en speciell överdimensionera tillstånd. De maximala måtten är 8 fot 6 inches bred, 13 fot och 6 inches hög, och 75-meter lång för en kombination fordon eller 46 meter lång för ett enskilt fordon. Dessutom, om lastbilens vikt överstiger 26,000 pounds, är en kommersiell körkort krävs för att driva den.
Crane Rutter

kranbil får betecknas som kranbilar och Vermont har ett antal bestämmelser som begränsar de linjer kranbilar får använda och de hastigheter vid vilka de kan resa. Vissa broar, också är begränsad. Den Vermont DMV publicerar en nedladdningsbar förteckning över bron restriktioner för kranbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105097.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.