Om Duramax Dieselmotorer

Även om vissa kanske avfärda Duramax och dess värd GM lastbilar som dinosaurier i en mer bränsle-rik ålder, när bevarandet tog ett baksäte, faktum är att dessa motorer är bland de mest kraftfulla, pålitliga och avancerade i världen idag. Duramax dieslar har utformats från dag ett för att hjälpa GM dominerar diesel marknadsplatsen, och är still going strong på sina respektive marknader. Utveckling och introduktion

skillnad från Cummins-motorer som används av dess Dodge konkurrenter, var GM: s Duramax en helt "clean sheet" designen. Den Duramax var avkomman av GM: s relation med produktiv diesel tillverkaren Isuzu, som har (i april 2010) sålde mer än 400.000 oljebrännare i USA sedan 1986. Isuzu skrev den grundläggande motorn arkitektur, och GM lagt de sekundäraggregat och elektronik för att få det att fungera i deras GMT raden av tunga lastbilar. Den Duramax drabbade amerikanska kuster år 2001, och blev genast med på Wards "10 Best Engines" lista för det året.
Beskrivning

skillnad från de flesta dieslar i Amerika (som är i allmänhet inline-konfigurerad), är duramax en V-8. Även om de flesta dieslar av tiden var sex cylindrar, gick Isuzu med åtta för duramax att hjälpa den smidigare. De valde V-konfigurationen eftersom en inline-åtta cylinder inte skulle passa under huven på GM: s kommande lastbil linje. Alla Duramaxes använder en enda turbo från fabriken för att mata sina 6.599 cc (402 cubic inches) av förskjutning.
Factory betyg

Duramaxes har kommit i flera konfigurationer sedan starten 2001. Lägsta-drivna var 250 horsepower/460 pund-fot av vridmoment LLY-serien Duramax används i Chevrolet Express /GMC Savanna skåpbilar. Mellanregistret Motorn hade 300 horsepower/520 pund-fot av vridmoment, och top of the line (som av 2010) är det 365 horsepower/660 pund-fot av vridmoment LMM-serien används i 2007-och-up Silverado Heavy-Duty Lastbilar (HDS) och Sierra HDS.
Potential

Medan kraftfullt från fabriken, är Duramax verkliga claim to fame sin makt potential och enkel modifiering. Börjar med en 300 hästkrafter LLY, är mer än 425 hästkrafter lätt kan uppnås med en eftermarknad avgassystem, intag och programmerare. Gale Banks ökända Sidewinder Duramax diesel paketet har nått mer än 700 hästkrafter och 900 pund-fot av döda tillförlitlig kraft, med massor av potential kvar. Mest imponerande, gör Sidewinder paketet £ 800 fot i en stor båge från 3.000 till 4.500 rpm (bara 500 blyg av motorns redline). Köpa och sälja The Other Duramaxes

GM upprätthåller två andra motorer med Duramax namnet, men inte heller något samband med den ursprungliga. Den mer kända av de två är GM: s Behemoth LG4 7.8L (475 kubiktum) kommersiell kvalitet lastbilsmotorer. Den LG4 är en ganska traditionell inline-6 ​​motor gör 300 hästkrafter och 860 pund-fot i topp trim. Liksom "riktiga" Duramaxes, LG4s använder datorstyrd common-rail insprutning för ökad effekt och minskade utsläpp, annars de två är ingenting likadana. GM har också arbetat på en 4.5L lillebror till den ursprungliga Duramax (dubbat LMK), men designen lades på obestämd parkeras under omstrukturering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105084.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.