Hur man tar bort Glödstift med ett verktyg

Dieselmotorer har ett antal fördelar jämfört med bensinmotorer, men de kräver också sina egna speciella delar och underhåll. När en dieselmotor misslyckas, resulterar det ofta från dåliga glödstift. Liknar bensinmotorer tändstift, glödstift hjälpa dieselmotor cylindrar i förbränningsprocessen. Snarare än att använda en elektrisk gnista, har glödstift värmeelement som gradvis värma upp och hjälpa till att driva cylindrarna. Dessa värmeelement är ganska känslig, så att veta hur man använder speciella glöd verktyg plug extraktion spelar en avgörande roll för en framgångsrik glödstift borttagning. Saker du behöver
Metric skiftnyckel uppsättning
Metric djupa socket set
Socket förare
Penetrerande olja
Glödstift extractor set
Visa fler instruktioner
1

Ta sensorledningarna fästa vid sensorns glöd kontaktdon med en 8-mm skiftnyckel. Muttrarna som håller sensorledningarna på plats är extremt liten, glöm inte att samla dem under avlägsnandet
2

Skruva ett glödstift huvudet med en 10-mm eller 12 mm djup uttag installerat på. en socket förare, beroende på storleken på glödstiftet, tills du har utsatt alla trådar.
3

Spray glödstiftet med penetrerande olja.
4 < p> Stäng ett 10 mm eller 12 mm delade muttern runt basen av glödstift tråden, och håll den på plats med ett 10-mm eller 12 mm nyckel.
5

Installera en spacer från glödstiftet extractor in mellan den delade muttern och topplocket. Den spacer kommer att ge en bas för pluggen under extraktion och förhindrar glödstiftet från att bryta ut i topplocket.
6

Skruva loss glödstiftet med en 10-mm eller 12 mm djup uttag medan håller den delade muttern på plats vid basen av glödstiftet med en 10 mm eller 12-mm nyckel. Skruva loss glödstiftet förrän du har helt bort det.
7

Upprepa denna process med alla glödstift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105137.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.