Historien om Diesel Cars

Dieselmotorn uppfanns i Europa mot slutet av 19-talet och har varit mer populär i Europa än i resten av världen. Dieselmotorn bil ökade i popularitet under 1980-talet fram till det stigande priset på diesel utlöste en nedgång som har fortsatt in i det 21: a århundradet. Rudolf Diesel

dieselmotorn uppfanns av Rudolf Diesel, kyltekniker som föddes i Paris. Hans dieselmotor fått många patent för hans död i 1913, har det första patentet beviljades 1892.
Första Dieselmotorer

Diesel befälhavare patent löpte ut år 1907, varefter motoriska företag som Mercedes och Peugeot började arbete på experimentella dieselmotorer.
1933 Monte Carlo-rallyt

Lord de Clifford in i 1933 Monte Carlo-rallyt kör en Bentley med en experimentell dieselmotor tillverkas av brittiska marina och kommersiella motortillverkaren Gardner. Bilen slutade som den ledande brittiska aktören i rally. Addera den första dieselmotorn Passenger Car

Mercedes-Benz utvecklat den första icke-experimentell dieselbil motor passagerare i 1936. Bilen visades upp på en 1936 Berlin mässan.
Massproduktion

Mellan 1960 och 2002 mer än 25 tillverkare gjort minst 236 modeller av personbilar med dieselmotorer . Addera Nedgång

1997 Endast Mercedes-Benz och Volkswagen erbjudit dieselmotorer bilar i USA Sådana amerikanska tillverkare som Ford och General Motors hade upphört med sin produktion av dieselmotorer vid denna tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105062.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.