Hur du byter från diesel till rapsolja

Medan de flesta dieseldrivna fordon ägare kör sina motorer på petroleum diesel, är dieselmotorn klarar av rent förbränna ett antal ersättare, inklusive kommersiella biodiesel och, med smärre modifikationer, ren vegetabilisk olja. Vegetabiliska oljor som rapsolja har en högre viskositet än olja och raffinerade biodiesel, vilket leder vegetabilisk olja för att stelna eller förbrännas ofullständigt i kalla temperaturer och orsaka vissa problem med motorn, men en enkel konvertering process värmer vegetabilisk olja genom kylaren och ersätter gummidelar som riskerar att försämra i kontakt med vegetabilisk olja, vilket gör att din dieselmotor att löpa smidigt och tillförlitligt på ren vegetabilisk olja. Med en enkel konvertering process och några förändringar i dina körvanor kan du börja njuta av miljön, och även ekonomiskt, gynnar av en konverterad dieselmotor. Saker du behöver
Ombyggnadssats för en dieselmotor, inklusive slangar, en separat tank och nya inventarier.
Vegetabilisk olja (jungfruolja eller användas) katalog Filter (0,5 micron grade) katalog 5-gallon bränsle kannor
Visa fler instruktioner
Motor Conversion
1

köp en vegetabilisk olja kit bränsle konvertering för din dieselmotor. Även om du kan köpa delarna var för sig, köper satsen kommer att garantera att du har alla delar du behöver och att alla delar är kompatibla och ger dig enkla instruktioner för installation. Ett antal företag producerar kit och många prisvärda och högkvalitativa alternativ finns tillgängliga.
2

Installera konverteringssats. Någon diesel mekaniker kommer att kunna hjälpa till, men processen är också enkelt för dig att göra det själv. I huvudsak måste du installera en andra tank för att hålla vegetabilisk olja (brukar hållas i bagageutrymmet), slangarna från tanken till kylaren för att värma oljan, en andra uppsättning av slangar till insprutare och, i det fall av gamla dieselmotorer, nya tätningar för att ersätta gummitätningar som reagerar med vegetabilisk olja.
3

Fyll tanken vegetabilisk olja med rapsolja eller någon annan vegetabilisk olja. Om du använder används vegetabilisk olja, kan du behöva välja oljan att ta bort stora föroreningar genom att helt enkelt köra den genom ett 0,5 mikron filter och sedan lagra den i en förseglad kanna. I fallet med starkt förorenad vegetabilisk olja, helt enkelt låta oljan sitta i en stilla kanna för ungefär en vecka, kan de flesta av föroreningarna att sjunka till botten och sedan pumpa ut oljan från toppen genom filtret in i en annan kanna. Försök inte att välja sediment på botten.
Körning med vegetabilisk olja
4

Starta motorn med vanlig diesel. Installationen kommer att lämna din normala dieseltank på plats och du kommer fortfarande att behöva starta motorn med vanlig diesel tills kylaren är tillräckligt varmt för att värma den vegetabiliska oljan och börja injicera det i motorn.
5 < p> Efter ca 15 minuter eller något längre i extremt kalla temperaturer, byta bränsle källan till vegetabilisk olja. Vissa konverteringssatser kommer att göra detta automatiskt, men de flesta kommer att ha en indikatorlampa för att informera dig om att den vegetabiliska oljan är klar och en omkopplare för att byta bränsleledningarna.
6

Växla tillbaka till dieselolja några minuter innan du avslutar din resa, speciellt i mycket kallt väder. Medan resterande vegetabilisk olja i din motor inte borde vara ett problem, om motorn kommer att sitta i kylan före nästa användning, spola ut din motor med diesel är en bra förebyggande åtgärd för att undvika igensättning.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105100.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.