Vad är en ureatanken?

Urea, som ni kan gissa, kommer från urin. Mer specifikt, leder protein konsumtion till urea produktion. Njurar välja från urea från kroppen. Urea tankar kommer att vara obligatorisk på alla dieselmotorer som gjorts i USA med start 2010. Syfte

Urea binder med kväveoxid som avges av dieselmotorer, vilket minskar utsläpp från dieselfordon som ansvarar för smog och respiratoriska sjukdomar såsom astma.
Effektivitet

Enligt en talesman från Selective Catalytic Reduction intressentgruppen, urea tankar reducerar kväveoxid produceras av dieselmotorer med så mycket som 90 procent.

Användning av ett dieselpartikelfilter ytterligare kan minska utsläppen till nästan 100 procent.
Problem

Urea tankar måste fyllas var 10.000 till 15.000 miles, beroende på tillverkare. När

tanken är tom en säkerhetsmekanism hindrar fordonet från att starta, och vissa beslutsfattare inte har inkluderat ett urea mätare för att indikera ureanivå.

flesta bilar med urea tankar har ett varningssystem på plats, men systemet spelar " t tillåta graden av medvetenhet om att en mätare skulle ge.
Production

Urea kan tillverkas industriellt genom användning av ammoniak /koldioxid-teknik. Under tryck och under höga temperaturer, ammoniak och koldioxid reagerar skapa ammoniak, ammoniumkarbamat och urea. Urean kristalliseras och avlägsnas, och ammoniaken och karbamat recirkuleras in i reaktorn.
Risker

Urea är en giftig kemikalie. Exponering för urea kristaller kan orsaka sveda i halsen och lungorna. Dessutom är urea brännbart. (Bensin är både giftigt och brännbart samt när misskötts.) Katalog
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105065.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.