Hur man gör biodiesel bränsle

Biodiesel bränsle är ett alternativ till de högre priserna på olja bränsle som vi normalt använder för våra fordon. Skillnaden är att biodiesel bränsle brinner renare och håller längre, vilket gör den mer miljövänlig. Biodiesel bränsle gjord av köpta-vegetabilisk olja, lut och metanol. Det kan göras hemma på ett säkert ställe. Läs vidare för att lära sig mer. Saker du behöver
Vegetabilisk olja
Metanol
Lye
Blender
Decanter eller tratt
Visa fler instruktioner
1

Samla tre till fem gram av lut, 200 ml metanol och en liter av ny vegetabilisk olja. Den lut kan vara antingen natriumhydroxid eller kaliumhydroxid, och kan hittas i butiker soapmaker leverantör. Metanol kan vanligtvis hittas på bulk flytande bränsle distributörer eller på tävlingsbanor.
2

Lös lut i metanol först skapa natriummetoxid. Blanda natriummetoxid med den vegetabiliska oljan i en bländare under ca 20 minuter. Kontrollera att mixern är på låg hastighet med locket ordentligt.
3

Låt den blandade blandningen vila i rumstemperatur i åtta timmar. Sedan överför allt i en glasbehållare. Det glycerin som har bildats kommer att sjunka till botten av din behållare.
4

Separera glycerin från biodiesel. Använd en karaff eller en tratt för att avlägsna glycerin i en separat burk eller behållare, så att din biodiesel inte bildar i en gel-liknande konsistens. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/diesel-cars/105044.html

Previous:
Next:

dieselbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.