Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

All Wheel Drive Vs. On-Demand 4 Wheel Drive

Termerna All Wheel Drive (AWD) och fyrhjulsdrift (4WD) visar att fordon med dessa beteckningar drivs av alla fyra hjulen, till skillnad från två-hjulsdrivna fordon där antingen två främre (front wheel drive) eller tillbaka två (bakhjulsdrift) hjulen drivs. Betydelse

ha alla fyra drivhjulen bistår fordonet i fattiga körförhållanden som att gå i djup snö eller på något annat dåligt väder. Det finns en skillnad mellan en AWD bil eller en 4WD fordon, och valet beror på förarens behov.
Skillnaden mellan AWD och On Demand 4WD

All Wheel Drive är i allmänhet finns i bilar, skåpbilar eller crossover sport utility fordon (SUV). Det indikerar att överföringen fallet distribuerar kraften jämnt till både fram-och bakaxeln på fordonet vid alla tidpunkter. On-demand fyrhjulsdrift innebär att för vanlig körning överföring fallet distribuerar ström till enbart antingen den främre eller bakre axeln som i en två hjulsdrivna fordon, och 4WD-funktionen måste anlitas av fordonets operatör för att få alla fyra hjul drivna.
Överväganden

ha Fyrhjulsdrift innebär att föraren kan gå säkert över terräng som en två hjulsdrivna fordon kan inte. Dock är det inte rekommenderat att ta en allt fordon fyrhjulsdrift off-road. Fordon som har 4WD, vanligen sett i lastbilar och stadsjeepar, har en extra inställning, "4-L", eller "4 Låg", som inte finns i en AWD bil. Denna inställning är idealisk för off-road körning och används vid bogsering eller köra upp eller ned branta kullar. Den settin bör inte vara inkopplad vid körning på trottoaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102878.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.