Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Så ändrar kullederna på en F-350 4X4

kullederna på en fyra-by-four är en integrerad del av fordonets fjädring och styrförmåga. Det finns två kulleder för varje framhjul - en övre och undre. De är extremt slitstarkt och tål off-road slitage efter år utan att kräva mekanisk uppmärksamhet. Om du märker vibration eller täthet i rattstången, dock kan det bero på slitna kulleder. Saker du behöver
Jack
Jack står
Lugnut skiftnyckel
Tänger
Hylsnyckelsats
Hylsnyckelsats
Pitman avdragare
Hammer
Metal punch
Ny styrarm
ny saxpinne
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
1

Jack upp den främre delen av bilen och stödja den med domkraften. Ta framhjulen med din lugnut skiftnyckel.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet. Koppla låsningsfria sensorn bromssystemet. Det ligger bakom fodret för den inre stänkskärmen.
3

Höj nedre länkarm med en växellådsdomkraft. Detta ger tillgång till den övre länkarm och kulleden och spindel.
4

bort både sprinten och muttern från kulleden montering med en tång och din hylsnyckel. Om stiftet är envis, trycker den utskjutande änden med en tång för att lossa den.
5

Utdrag kulleden från spindeln montering med Pitman avdragare.
6

bort muttrarna som fäster kontrollen armen mot kroppen monteras på fordonet med hylsnyckel. En hammare och metall stans kan användas för att avlägsna de stora bultar som förbinder styrarmen. Ta kontroll armen från kroppen fästet helt.
7

Installera den nya styrarmen genom att placera den i kroppen fästet och sätter de två stora fästskruvarna. Placera muttrarna över bultarna och skruva ner dem, men dra inte åt dem ännu.
8

Placera den färska kulleden på hjulspindeln och råga med en låsmutter. Läs fordonets handbok för vridmoment specifikationer, och dra åt muttern till den rekommenderade nivån.
9

Infoga en ny saxpinne genom kulleden och spindel.
10

Snug de två muttrarna som håller fast den övre länkarm till kroppen konsolen med en momentnyckel och manuella specifikationer vridmoment.
11

Lägre och ta bort överföringen tillbaka från den nedre styrarmen.

12

ihop allt i omvänd ordning som du tog isär.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103146.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.