Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur man bygger 4X4 rullburar

En 4x4 är en off-road fordon konstruerade för tuff terräng. Vanligtvis dessa fordon har större hjul, tjockare slitbanor samt avancerad fjädring som tillåter dem att klättra upp kullar och vandringslederna i bergen. Den grova terräng innebär också att fordonen är i riskzonen för tippning. På grund av denna risk, de flesta 4x4 lastbilar har en extra säkerhetsfunktion, en bur. Detta är ett projekt för ivrig off-road förare och personer med kunskap om svetsning. Saker du behöver
MIG svetsare 3-tums stålrör
Clamps och hängslen
Visa fler instruktioner
1

Designa din störtbåge för att skydda utsidan av fordonet inbegripet strålkastare, huv, vindskydd och bakljus svans. Varje fordon är mycket olika i form, så dimensioner och design av din bur beror på formen på ditt fordon. Börja med att mäta motorhuven och bakre delen av fordonet och bygga buren i sektioner knutna fram och bak efter varje konstrueras helt.
2

Klipp 3-tums stålrör vid 45-graders vinkel med hjälp av en metall såg eller röravskärare. Det är viktigt att passa ihop bitarna i en vinkel för att öka valsens bur styrka. Varje avsnitt kommer också att monteras på fordonets ram med stålrör och konsoler.
3

Svetsa fogarna med en MIG-svets och nr 3 barer filler. Kläm varje rör i ett skruvstäd, placera dem spola längs vinkel så sömmarna radas upp perfekt. Svetsa sömmarna med en kontinuerlig sträng. Efter varje svets, slipa svetsen platta med en metall grinder.
4

Fäst bur till fordonets ram genom svetsning buren direkt till det där så är möjligt. Beroende på vilken typ av fordon du använder och formen på din bur, kan detta innebära också fästa buren till konsolerna med stålbultar. Skär anpassade konsoler från massivt stål, 1/2-tums plätering med en metall såg. Forma fästena till buren och ram med hjälp av en ficklampa och Benders metall.
5

Avsluta buren med fordonsindustrin primer och en rostfri bil täckfärg. Detta skyddar buren från rost och korrosion.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102917.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.