Hur Smörj kulleder

smörjmedel kulleder och andra chassikomponenter är en viktig underhåll förfarande som inte bör ignoreras under rutinmässiga oljebyten. Många kulleder är numera icke-funktionsdugliga, vilket innebär att de är förseglade komponenter som inte kräver smörjning. Många lastbilar och SUV märken och modeller kräver fortfarande smörjning av främre end komponenter, dock. Innan du försöker att smörja kullederna på din bil, se till att de har en funktionsduglig smörjnippel acceptera smörjning. Referera till instruktionsboken för underhåll på smörj kulleder av ditt fordon. Saker du behöver
Smörjspruta 14-oz. Smörjfettkvalitet patron (för fettspruta) katalog Ordet jack Sida 2 pallbockar
Skyddsglasögon
Creeper
Shop trasor
Visa fler instruktioner
1 < p> Lyft den främre delen av bilen med en domkraft. Sänk bilen på två pallbockar.
2

Sätt på skyddsglasögon och greppa fettspruta (förladdad med Smörjfettkvalitet patronen och primas), trasor butik, och creeper och krypa under den främre änden av fordonet.
3

Leta nedre kulleden på ena sidan. Den ansluter styrspindeln till nedre länkarm. Leta efter en smörjnippel som skjuter ut från ovansidan, sidan eller botten av kulleden. Det kan vara nödvändigt att känna till smörjnippel beroende på märke och modell av fordon.
4

Placera spetsen av fettspruta på smörjnippeln. Det bör passa på tätt och nästan snäpper på plats. Applicera tryck till spetsen av fettspruta med ena handen och pressa in avtryckaren på smörjmedelsprutan med den andra handen. Vissa pumpverkande fettpressar kan göra detta omöjligt, men om trycket appliceras på fettpistolspetsen, det sannolikt inte kommer att tvinga in fett montering av kulleden. Om det behövs, för att rekrytera någon som hjälper dig.
5

Pump fett i kulleden och samtidigt titta på gummistövel i kulleden. Om bollen lederna smörjas regelbundet, bör endast ett par pumpar för fett smörja ordentligt dem. Om inte, kan det ta en hel del pumpar. Fyll kulleden med tillräckligt fett för att utöka gummistövel. Om du märker något fett börjar rensa igenom gummistövel, det finns tillräckligt med fett i kulleden.
6

Bestäm om fordonet har en övre kulleden. De flesta lastbilar och en massa stadsjeepar har både nedre och övre kulleder. Det enklaste sättet att berätta är om fordonet har främre stötdämpare eller stöttor. Om den använder MacPherson fjäderben fram, bör det inte få övre kulleder. En annan kontrollampa tecken är närvaron av en övre styrarm. En övre styrarm kommer att anslutas till den övre delen av styrspindeln genom en övre kulleden. Om det finns, lokalisera smörjnippel och fyll därefter.
7

Upprepa proceduren för den andra sidan. Det skulle också vara en bra tid att smörja andra servas chassikomponenter till ditt fordon, såsom slips länkhuvuden, armar dagdrivare, Pitman armar och drivaxel U-fogar, om tillämpligt. Hänvisa till bruksanvisningen för din bil för rekommenderade underhållsplaner mellan smörja chassikomponenter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/124623.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.