Varför HID lampor flimrar?

Till skillnad från traditionella glödlampor , High Intensity Discharge , eller HID lampor avger ljus från en glödtråd i stället från en ljusbåge urladdning mellan två elektroder förseglade i en lufttät kapsel av gas . HID lampor är mycket ljusa men kan vara benägna att flimmer för en mängd olika skäl . Lämplighet

HID lampor är högeffektiv, låg resistans enheter . För att fungera korrekt , kräver de förkopplingsdon att kontrollera sin ström och spänning . Om din bil inte är avsedd för HID lampor , kan motståndet i sitt elsystem resultera i fluktuerande ström som skickas till lamporna , vilket får dem att flimra .
Daylight Running Lights
p Om ditt fordon har varselljus , makt endast 20 watt eller så kommer att skickas till lamporna snarare än de 35 watt som krävs för dem att fungera korrekt . Detta kommer också att leda till HID lampor flimrar. Du kan lösa det här problemet genom att inaktivera varselljus , vilket inte är svårt .
Headlight säkring
p Om ett fordons strålkastare kör på en 10 eller 15 ampere säkring , den mängd energi som levereras till HID lampor kan vara otillräckligt för att förhindra dem från flimmer . Byta ut säkringen mot en 20 - amp version kommer att minska motståndet och öka mängden ström till strålkastarna utan att överbelasta ledningar .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/129261.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.