Hur du ändrar transmissionsolja i en 4 Cylinder Toyota Solara

transmissionsolja i din 4-cylindrig Toyota Solara är tänkt att se till att de olika delarna av den systemansvarige samarbeta smidigt, utan slipande friktion. När vätskan blir gammal, blir det tjockt, klibbigt och ibland även korroderar. Detta skapar en ohälsosam miljö för din sändning, och kan så småningom leda till en rejäl kostnad som delar av din sändning börjar bära iväg. För att förhindra överföring skador, ändra Solaras transmissionsolja var 30.000 miles. Saker du behöver Sida 3 qt. automatisk transmissionsolja (ATF) katalog droppskålen
Arbetshandskar
Skyddsglasögon
Petroleum-resistenta handskar
Justerbar hylsnyckel
plast gallon-size mjölkkanna equipment shop trasor
avfettning (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Kör din Solara i ungefär 10 minuter att värma transmissionsolja. Detta steg gör att vätskan att flöda fritt i hela överföringssystemet, ger enklare dränering under bytet.
2

Förvandla din bils tändning och ställa in knapparna åt sidan för att förhindra oavsiktlig antändning.

Billiga 3

Höj din bil med hjälp av en domkraft och fyra pallbockar, lämnade en av varje av de fyra däcken. Det är viktigt att den Solara är nivån så att varm vätska inte spillas ur transmissionen pannan när du tar bort det från transmissionen.
4

Rock din bil med en rimlig mängd kraft för att säkerställa att ingen del av Solara kommer att kollapsa medan du arbetar på transmissionen.
5

Placera droppskålen under sändningsområdet. Droppskålen är en ren försiktighetsåtgärd, för någon vätska som kan spillas, vilket gör sanering mycket lättare.
6

Leta pannan transmissionsolja under sändningen i mitten framför bilen. (Notera att bultar håller pannan tätt till transmissionsenheten, när du börjar ta dessa skruvar bort, kan vätskan lätt spiller.)
7

Sätt dina skyddsglasögon och petroleum-handskar på.
8

Unbolt ett hörn av överföring pan, med mjölkkanna att fånga upp vätskan som omedelbart kan börja spill från hörnet.
9

Ta bort de andra bultarna, gradvis efter bultarna i en fyrkant och använda mjölk kanna att fånga upp vätska som rinner över kanterna
10

Bring överföringen pannan ner till marknivå noga -. kommer det fortfarande finnas en del vätska i pannan.
11

Tips pannan så att eventuell kvarvarande vätska kommer att hälla in i mjölkkanna behållaren.
12

Använd en trasa för att torka ut överföringen pannan grundligt . Använd avfettningsmedel blandas med vatten för en extra grundlig rengöring, som ett valfritt steg.
13

Töm någon transmissionsolja som kanske har missat mjölkkanna och fallit in i din långpanna, sedan sätta upp igen på mjölk kanna för bortskaffande.
14

Byt överföring pan genom bultning det säkert tillbaka till sitt ursprungliga läge. Var noga med att inga öppningar kvar där vätska kan läcka ut.
15

Ta bort de fyra pallbockar och sänk domkraften försiktigt.
16

Öppna din Solaras huva och hitta kontrollen kontakt för överföring, som ligger något till vänster sida av transmissionen.
17

Häll flaskor transmissionsolja i kontrollen pluggöppningen tills det visas fullt med vätska.

18

Tryck din nödbroms helt till golvet.
19

Förvandla din motor på, byta växel var 20 till 30 sekunder, med foten på den vanliga bromspedalen. (Byta växel tvingar transmissionsolja att strömma genom systemet, hålla foten på bromspedalen ger garantier för att bilen inte oavsiktligt kommer att röra om i nödbromsen skulle misslyckas under denna procedur.)
20

Ställ bilen i friläge efter växling flera gånger. Kontrollera att handbromsen fortfarande är engagerad.
21

Använda Solara överföring oljestickan (vanligtvis placerad vid kontrollen kontakten), kontrollera nivån transmissionsolja igen. Nivån är sannolikt att ha gått ner lite, eftersom vätskan har strömmar genom transmissionssystemet.
22

Lägg transmissionsolja tills oljestickan visar att vätskan har nått maximal kapacitet.

23

Stäng av Solara bort och låsa nödbromsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126610.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.