VW Oljeavtappningsskruv Repair

oljeavtappningspluggen av en VW ligger på oljetråget, vilket är under fordonet och under motorn. Oljan kontakten lossas vid oljebyte är perfrormed och åt efteråt. På grund av mängden gånger en oljeavtappningsskruv avlägsnas och ersätts, kan oljeavtappningsskruven vara över-åtdragna, fastnar i oljetråget eller fråntagen sina gängor. Lära sig att reparera en oljeavtappningspluggen på en VW. Saker du behöver
Bolt extractor set
Hammer
Ratchet och Hylsnyckelsats
bänk skruvstäd klämma
Bultdiameter mätare (metrisk och standard) katalog Gängstigning mätare (metrisk och standard)
Penetrerande smörjmedelsspray
Rethreader kit (metriska och standard kombinerat set) katalog Tap and die set (metriska och standard) katalog ersätter självgängande oljeavtappningsskruv byte (om det behövs) katalog Oil drain kärl
Visa fler instruktioner
1

Pound på en bult extractor till oljeavtappningsskruv med en hammare, och använd en lämplig storlek skiftnyckel för att ta bort pluggen om kontakten huvud oljeavtappningspluggen är skadad. Låt överflödig olja till fullo rinna in i en olje-drain kärl.
2

Inspektera oljan trådar avtappningspluggen för skärvor av metall eller bantade trådar. Ta bort den gamla oljan packningen avtappningspluggen och fäst skadad plugg --- i kontakten huvudet --- in en bänk vice klämma med gängorna uppåt.
3

Mät oljeavtappningsskruven plug diameter med en bult diameter mätare i både standard och metriska enheter för att uppnå de trängsta beräkningen. Mät antalet tråd per tum med en gängstigning mätare.
4

Välj rätt storlek rethreader dö utifrån dina mått. Den rethreader ska rengöra och klippa din nya trådar samtidigt.
5

Spray penetrerande smörjmedel på axeln av oljeavtappningsskruven.
6

Placera rethreader dör på toppen av oljeavtappningsskruven axeln och kontrollera att den är jäms med avtappningspluggen trådar. Vrid rethreader med en hylsnyckel i en medsols rörelse fulla längd oljeavtappningspluggens axel.
7

Matcha din nya gängad avtappningspluggen till en lämpligt dimensionerad kran att trä hålet oljetråget.
8

Placera en ny avtappningsplugg packningen på oljeavtappningsskruven, och dra åt den nyligen gängade oljeavtappningsplugg i oljetråget hålet. Om du inte tycks kunna få en tät passning eller om den nyligen gängade avtappningsplugg åter avskalade, köpa en ny självgängande oljedräneringspluggen eller borra ett större hål i oljetråget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/do-yourself-car-maintenance/123846.html

Previous:
Next:

Do It Yourself Bilunderhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.